osuđen u aferi 'Nestali novac'

Ukinuta presuda državnom tužiocu Boži Mihajloviću: 'Znao sam da će se ovo desiti, ja ništa u tom Tužilaštvu nisam radio...'

Hronika 16.12.20, 20:49h

Ukinuta presuda državnom tužiocu Boži Mihajloviću: 'Znao sam da će se ovo desiti, ja ništa u tom Tužilaštvu nisam radio...'
Nakon ukidajuće presude postupak preuzima Tužilaštvo KS, a vodit će se na Općinskom sudu u Sarajevu

 

 

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu kojom je državni tužilac Božo Mihajlović osuđen na pet godina zatvora. Uvažena je žalba advokata Vlade Adamovića. Predmet je spušten Općinskom sudu u Sarajevu na dalje postupanje.


Ova informacija medijima je potvrđena u Sudu BiH, a Mihajlović je najavio da će pojašnjenje ove oduke naknadno dati njegov advokat. 


Nakon ukidajuće presude postupak preuzima Tužilaštvo KS, a vodit će se na Općinskom sudu u Sarajevu. 


U izjavi za Faktor tužilac Mihajlović je rekao da je ovakva odluka za njega bila očekivana te dodao:


- Ovo se trebalo desiti onog trenutka kada je Sud donio rješenje da se dio predmeta u kojem se postupak vodio protiv Sadine prenosi na Općinski sud, a zatim posebno kada je podigunta optužnica, to je trebao uraditi Sud za prethodni postupak, a nakon toga i gospođa Amela Huskić, koja je u predmetu Gorana Salihovića, kao postupajući sudac, njegov predmet proslijedila u nadležnost iz razloga što Goran, kao glavni tužilac, za tri godine mandata je stekao puno prijatelja u Sudu, poznaje sve sudije i predmete, pa je neophodno osigurati objektivnu nepristrasnost. A ja sam u tom Sudu i Tužilaštvu još malo pa punih 20 godina. Ja nikoga nisam upoznao i ništa nisam u tom Tužilaštvu radio, e to je to... - kazao je Mihajlović.


Podsjećamo, Božo Mihajlović bio je osuđen u aferi "Nestali novac" na pet godina zatvora za nesavjestan rad u službi, tačnije za nestanak 225.000 KM.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI