POTVRDA ZA BOSNALIJEKOV PROIZVOD

Naše, a efikasno: Laboratorija iz SAD-a dokazala snažno inhibitorno djelovanje Lysobact P Spray®-a na koronaviruse

Biznis Klub 15.12.20, 11:14h

Naše, a efikasno: Laboratorija iz SAD-a dokazala snažno inhibitorno djelovanje Lysobact P Spray®-a na koronaviruse
Lysobact P Spray®, razblažen čak 100 puta, zaustavlja umnožavanje virusa za 93 posto te se ova aktivnost zadržava i daljnjim razblaživanjem

 

 

Nedavno okončano ispitivanje provedeno na Odjelu za mikrobiologiju i imunologiju Univerziteta u Sjevernoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdilo je da Lysobact P Spray® sprečava razvoj mišijeg koronavirusa (M-CoV) koji se još naziva virus mišijeg hepatitisa (MHV). Ovaj virus blizak je srodnik SARS-CoV-2 virusa, uzročnika COVID-19 i ispitivanja provedena na ovom virusu mogu se iskoristiti za komparaciju i predikciju djelovanja na samom SARS-CoV-2.


Ispitivanje je pokazalo snažan inhibitorni efekat Lysobact P Spray®-a na virus M-CoV. Ćelije zaražene virusom tretirane su serijom razblaženja Lysobact P Spray®-a s ciljem utvrđivanja koncentracije koja ima djelotvoran učinak na sprečavanje umnožavanja virusa. Naučnici uključeni u istraživanje došli su do vrlo značajnog otkrića.  

 

lysobact-sprej


Lysobact P Spray®, razblažen čak 100 puta, zaustavlja umnožavanje virusa za 93 posto te se ova aktivnost zadržava i daljnjim razblaživanjem. Zaustavljanjem umnožavanja virusa Lysobact P Spray®-em, sprečava se daljnji razvoj bolesti uzrokovane virusom.


David Grange, savjetnik Uprave Bosnalijeka, ističe kako je američko istraživanje pokazalo ne samo efikasnost Bosnalijekovih Lysobact® proizvoda, već još jednom potvrdilo njihov visok kvalitet.


- Ovo je odličan rezultat i sigurno možemo očekivati da će Bosnalijek vrlo brzo početi sa izvozom ovog, ali i drugih proizvoda na tržište Sjedinjenih Američkih Država. Na ovim aktivnostima radimo ubrzano i svakodnevno sa direktorom Bosnalijeka Nedimom Uzunovićem i njegovim timom jer su istraživači uključeni u ove aktivnosti izuzetno uzbuđeni zbog rezultata do kojih su došli radeći sa Lysobact®-om - poručio je Grange.

 

nedim-uzunovic-i-david-grange

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/ad)
 

BLIN
KOMENTARI