Zabava u njaluđoj noći

Virtualni doček Nove godine uz Jean-Michela Jarrea

Zabava 14.12.20, 19:24h

Virtualni doček Nove godine uz Jean-Michela Jarrea
Jedinstven vizualni svijet koji je Jarre stvorio u virtualnoj realnosti bit će i službena snimka s dočeka Nove godine iz Pariza koja će obići svijet

 

Skladatelj i začetnik elektronske glazbe, Jean-Michel Jarre na Silvestrovo će održati virtualni koncert u digitaliziranoj verziji crkve Notre-Dame, koji će se moći pratiti besplatno i uživo na društvenim mrežama, a sponzorira ga Unesco.

 

Jarre će svirati uživo iz studija, koji se nalazi nedaleko od pariške katedrale, a njegov avatar će se pojaviti u digitaliziranoj verziji crkve te će se projicirati na nekoliko platformi.

 

Koncert pod nazivom "Dobrodošli na drugu stranu" trebao bi početi u 23:25 sati, a trajat će 45 minuta. 

 

Novogodišnji koncert činit će dijelovi njegovih nastupa sa svjetske turneje pod nazivom 'Electronica' te potpuno nove verzije njegovih klasika  'Oxygène' i 'Equinoxe'.

 

Jedinstven vizualni svijet koji je Jarre stvorio u virtualnoj realnosti bit će i službena snimka s dočeka Nove godine iz Pariza koja će obići svijet.

 

Crkva Notre-Dame teško je oštećena u golemom požaru u proljeće 2019. godine, a građevinski radovi i popravci na njoj još traju, no na Badnjak će, prvi put od požara, ondje nastupiti katedralni zbor, prenosi Hina.


(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI