Negativni na koronavirus

Kardinal Puljić i monsinjor Vukšić napustili Opću bolnicu, pa podijelili iskustva iz izolatorija: 'Bili smo zadivljeni i zahvalni'

Hronika 13.12.20, 16:25h

Kardinal Puljić i monsinjor Vukšić napustili Opću bolnicu, pa podijelili iskustva iz izolatorija: 'Bili smo zadivljeni i zahvalni'
Po izlasku iz bolnice kardinal Puljić izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom

 


Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić nakon ponovnog testiranja negativni su na koronavirus te su jučes u poslijepodnevnim satima napustili Opću bolnicu „prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, gdje su bili na liječenju, javlja Anadolu Agency.

 

Kardinal Puljić i mons. Vukšić osjećaju se dobro te oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji, saopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

 

Po izlasku iz bolnice kardinal Puljić izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

 

"Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19, počevši od dr. Gavrankapetanovića, kao i cjelokupnom osoblju. Ne samo da su bili profesionalni, nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja", poručio je vrhbosanski nadbiskup.

 

Vrhbosanska nadbiskupija ovom prigodom je uputila zahvalnost upravi, liječnicima i djelatnicima Opće bolnice u Sarajevu na profesionalnosti tokom liječenja kardinala Puljića i mons. Vukšića, kao i svekolikoj javnosti na riječima podrške, porukama ohrabrenja te svim vjernicima na njihovim molitvama za zdravlje dvojice nadbiskupa.

 

(AA/DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI