Ministar unutrašnjih poslova Srbije na izjavu Bisere Turković

Vulin: 'Negiranje RS je siguran način da se prizove nasilje i rat! Sve što se dopusti Albancima na Kosovu, moraće se dopustiti i Srbima'

Front 12.12.20, 14:49h

Vulin: 'Negiranje RS je siguran način da se prizove nasilje i rat! Sve što se dopusti Albancima na Kosovu, moraće se dopustiti i Srbima'
On je reagujući na izjavu ministrice inostranih poslova BiH Bisere Turković, da bi ukidanje entiteta u toj državi trebalo učiniti "voljom naroda, a naravno i podrškom sa strane", naveo da sa "Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako"

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da je izgradnja Bosne i Hercegovine negiranjem Republike Srpske "siguran način da se razori BiH i prizove nasilje i rat".

 

On je reagujući na izjavu ministrice inostranih poslova BiH Bisere Turković, da bi ukidanje entiteta u toj državi trebalo učiniti "voljom naroda, a naravno i podrškom sa strane", naveo da sa "Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako".

 

"Teško je objasniti zašto je razbijena SFRJ, a nije razbijena BiH, a još teže da (Albanci) mogu da pokušaju da dobiju državu na Kosovu i Metohiji, a Srbi ne mogu u BiH... Sve što se dopusti (Albancima), moraće se dopustiti i Srbima. Ako ministarka spoljnih poslova BiH ne priznaje dejtonsko uređenje (svoje države), zašto bi Srbi priznavali BiH", ocijenio je Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI