VIDEO/ Predsjednik VSTV-a na pres-konferenciji u Banjaluci

Milan Tegeltija podnosi ostavku, ali ne danas: 'VSTV se priklonio političkim agendama SDA'

Front 10.12.20, 15:57h

Milan Tegeltija podnosi ostavku, ali ne danas: 'VSTV se priklonio političkim agendama SDA'
Tvrdi da ga se neovlašteno optuživalo za korupciju i rušenje pravosuđa


 

Predsjedavajući Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija najavio je da podnosi ostavku na ovu dužnost, kao i na članstvo u VSTV-u. Ostavku će podnijeti naredne sedmice, na sjednicvi VSTV-a.

 

U svom obraćanju je naglasaio da je kampanja protiv njega počela odmah nakon njegovog imenovanja, čak i prije nego što je prisustvovao svojoj prvoj sjednici u ovom tijelu, na kojoj je izabran za predsjedavajućeg ovog tijela.

 

Ni ovo njegovo istupanje nije moglo proći bez već uobičajenih Tegeltijinih teorija zavjere, o tome da ga se nezakonito snima, da ga se neosnovano optužuje za korupciju, rušenje pravosuđa, ili ustavnog poretka BiH, kao i za političku pristrasnost, piše Oslobođenje.

 

Spomenuo je i slučaj "Potkivanje", kada je Nermin Alešević snimio svoj sastanak sa Tegeltijom u jednom ugostiteljskom objektu.

 

Nije izostao ni dio prioče o tome kako mu je ugrožena sigurnost, te da nijedna institucija na nivou BiH nije reagovala na prijetnje koje su mu upućene, te da je u Sarajevu stvorena atmosfera linča, u kojoj nije isključeno ni da on bude ubijen.

 

Iza svega, prema njegovim tvrdnjama, stoji SDA i njoj bliske organizacije i mediji, jer, kako je naglasio, nije radio prema zahtjevima SDA.

 

Dodao je da više ne vjeruje VSTV-u, koji se, kako je kazao, priklonio političkim agendama SDA, zbog čega je kompromitovano Vijeće i u njemu zbog toga više ne želi da djeluje u njemu.

 

Najavio je da će uskoro biti smijenjena glavna tužiteljica Gordana Tadić, kao i svi tužioci koji su vodili istrage protiv funkcioniera SDA.

 

Cijelu pres konferenciju možete pogledati u videu.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI