VIDEO/ 'Država je ozbiljna stvar'

SDA podsjetio šta Efendić kaže o politici NiP-a: Moratorij je izmislio Dino Konaković, to je 'balvan' pristup politici

Front 10.12.20, 15:24h

SDA podsjetio šta Efendić kaže o politici NiP-a: Moratorij je izmislio Dino Konaković, to je 'balvan' pristup politici
Država je ozbiljna stvar i ne zna svako to raditi a kad svak misli da zna vodit državu imamo ovo stanje koje imamo, poručio je na predizbornom skupu Efendić

 

 

Nakon što je gustujući na N1 televiziji, lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković na pitanje voditeljice, ima li za Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad Sarajevo mjesta u NiP-u, odgovorio da možda ima ali na kraju reda, iz Općinske organizacije SDA Novi Grad na svojoj Facebook stranici podsjetili su i šta Efendiić misli o Konakoviću i njegovoj politici.

 

- Moram reći da je stvarno teško ovo raditi u Kantonu kakav jeste jer ne funkcioniše u njemu ništa. Imamo bezbroj problema, konkretno vezano za ovaj moratorij koji je donijela Skupština, moratorij je jedan izum koji je izmislio Dino Konaković kad je bio premijer Kantona Sarajevo, moratorij je jedan “balvan” pristup politici, gdje vi na put stavite balvan da niko ne može proći. I oni to urade i time su nam osakatili Domove zdravlja koji nemaju dovoljno kadra, time su osakatili policiju, provođenjem godinama nekakvih moratorija. Nisam ja naravno za neko nekontrolisano upošljavanje ali ako postoje zakoni, ako postoje procedure, upravni, nadzorni organi nekih institucija, onda ne može Vlada raditi posao tih organa, a kod nas se uradi tako da ne može bez Vlade uraditi ništa Dom zdravlja - rekao je Efendić na predizbornom skupu u Briješću.

 

- Pa mi imamo cijelo ljeto u Novom Gradu pet ambulanti koje ne rade, a ne rade zato što nemamo ljudi, a ljudi nemamo zato što ne smiju da ih prime a ne smiju da ih prime zato što je neko donio moratorij i tako je u skoro svakoj oblasti. Država je ozbiljna stvar i ne zna svako to raditi a kad svak misli da zna vodit državu imamo ovo stanje koje imamo.

 

Pogledajte i poslušajte osvrt na politiku koju provodi Elmedin Konaković iz ugla Efendića:

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI