FOTO/ Ambasadori SAD-a i EU sa liderima SDA i HDZ-a

Izetbegović i Čović na sastanku sa Nelsonom i Sattlerom: 'Sporazum o Mostaru je put za nove izborne reforme'

Front 09.12.20, 19:53h

Izetbegović i Čović na sastanku sa Nelsonom i Sattlerom: 'Sporazum o Mostaru je put za nove izborne reforme'
Nadamo se da isti duh saradnje koji je napravio put za izbore u Mostaru 20. decembra može dovesti i do reformi presudnih za poboljšanje demokratske funkcije, jačanje povjerenja građana i pomicanje BiH naprijed na njenom euroatlantskom putu, navedeno je iz Ambasade SAD

 

Prema navodima iz američke ambasade, na današnjem sastanku je razgovorano o izbornim reformama, a koje trebaju uključivati preporuke GRECO-a te presuda Ustavnog suda BH i Evropskog suda za ljudska prava

 

Ambasadori SAD i EU, Eric Nelson i Johann Sattler održali su sastanak s predsjednicima SDA i HDZ-a Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

 

Prema navodima iz američke ambasade, na današnjem sastanku je razgovorano o izbornim reformama, a koje trebaju uključivati preporuke GRECO-a te presuda Ustavnog suda BH i Evropskog suda za ljudska prava.

 

- Nadamo se da isti duh saradnje koji je napravio put za izbore u Mostaru 20. decembra može dovesti i do reformi presudnih za poboljšanje demokratske funkcije, jačanje povjerenja građana i pomicanje BiH naprijed na njenom euroatlantskom putu, navedeno je iz Ambasade SAD.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI