šta se dešava?!

Mijić: Stan mi nije provaljen, to je čista laž... U šoku sam, strah me je...

Hronika 04.12.20, 16:43h

Mijić: Stan mi nije provaljen, to je čista laž... U šoku sam, strah me je...
Dodala je da je jedina provala za koju zna provala u stan njenog prijatelja, u kojem ona nije bila "sigurno godinu", te da je to prijavljeno MUP-u prije par sati

 

Pojedini mediji jutros su objavili kako je provaljeno u stan Monike Mijić, članice Viskog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. 

 

Iz stana je, prema pisanjima ovih medija, nepoznata osoba ukrala telefon i laptop Monike Mijić.

 

Isti mediji su, pozivajući se na svoje "provjerene izvore", ustvrdili da se sve to dovodi u vezu sa "određenim paravobavještajnim djelovanjem nepoznatih osoba".

 

Nedugo nakon što su mediji objavili ove informacije, oglasili su se i iz Tužilaštva BiH, saopćivši da su "formirali predmet nakon zaprimljene informacije da su nepoznati počinitelji tokom jučerašnjeg dana provalili u stan u Sarajevu koji koristi članica Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH, Monika Mijić i tom prilikom otuđili, između ostalog i predmete koji se mogu dovesti u vezu sa aktualnim dešavanjima u VSTV-u".

 

- U cilju provjere navedenog, Tužilaštvo BiH će provesti neophodne istražne radnje u suradnji sa nadležnim policijskim agencijama i drugim državnim organima - naveli su u saopćenju.

tuzilastvo-bih-monika-mijic

 

 

Kako se čini, iz Tužilaštva se nisu baš potrudili da provjere da li se provala uopće desila, tako što bi, naprimjer, pozvali Moniku Mijić - piše Faktor

 

Mi jesmo. Mijić se uredno javila na telefon i kazala nam kako joj "uopće nije provaljeno u stan".

 

- Evo upravo sam se javila na taj telefon što mi je "ukraden". To je čista laž. Niko me nije kontaktirao ni pitao da li je to tačno. U šoku sam - kazala je Mijić za Faktor.

 

Na našu konstataciju da je Tužilaštvo saopćilo da su "formirali predmet" i da "vrše provjere", kazala je kako "ne može da vjeruje šta se dešava".

 

- Pa valjda bi prvo mene trebali kontaktirati i pitati da li je to tačno. To je neka konstrukcija, neki spin, ne mogu da vjerujem, vjerujte da me strah hvata - kazala je Mijić, te dodala da će kontaktirati VSTV da vidi šta se dešava.

 

Dodala je da je jedina provala za koju zna provala u stan njenog prijatelja, u kojem ona nije bila "sigurno godinu", te da je to prijavljeno MUP-u prije par sati.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI