Bivša predsjednica u novoj ulozi

Kolinda Grabar-Kitarović glumica u hit sapunici: 'Sjajno sam se zabavila'

Mediji 02.12.20, 15:54h

Kolinda Grabar-Kitarović glumica u hit sapunici: 'Sjajno sam se zabavila'
Tko zna, možda ćemo bivšu predsjednicu uskoro vidjeti i u zapaženijim ulogama na daskama koje život znače ili, pak, pred filmskim kamerama. Svakako, ne bi bila prva koja se nakon predsjedničke funkcije okrenula glumi

 

Izvor: Jutarnji.hr

Piše: Tomislav Novak i Petra Plivelić

 

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović postala je glumica, barem na jedan dan. Kako Jutarnji list ekskluzivno doznaje, pozvana je da gostuje u seriji "Dar Mar", popularnoj humorističnoj drami koja se prikazuje na Novoj TV. Kolinda je dobila cameo ulogu, a snimanje je već, kako doznajemo, i uspješno odradila. Na setu se navodno odlično snašla i dobro zabavila, a epizoda s njom trebala bi biti prikazana poslije Nove godine, u siječnju.

 

Iako nam je ovu informaciju bivša predsjednica kratko potvrdila, zbog ugovora s Novom TV više toga još ne smije otkriti, a slično su objasnili i u toj televizijskoj kući.

 

Kako ste uopće odlučili pristati na gostovanje u seriji i jeste li se zabavili, pitali smo bivšu predsjednicu.

 

- Jesam, da, sjajno sam se zabavila na setu, zato sam i pristala na ulogu - šturo je, ali ljubazno odgovorila Grabar-Kitarović.

 

"Dar Mar" se opisuje kao telenovela koja je sa snimanjem pod strogim epidemiološkim mjerama počela u ljeto ove godine, a prva je epizoda prikazana 5. listopada i postigla trenutačni uspjeh kao i njezina prethodnica "Na granici".

 

Prvu je epizodu gledalo 550 tisuća gledatelja, uz udio gledanosti od 39,9 posto. Radnja serije smještena je u imaginarno hrvatsko mjesto Dizmovo i prati živote Božene, šefice najmanje policijske postaje u zemlji, i njezinih kolega policajaca Branka i Željka te umirovljenog kolege Mile.


Uzor Lindi Grob

 

U seriji glume Ksenija Pajić, Siniša Ružić, Milan Štrljić, Roko Sikavica, Stjepan Perić, Jan Kerekeš, Ana Begić Tahiri, Marko Braić, Mia Anočić Valentić, Fabijan Pavao Medvešek i drugi, a dosad je emitirano 35 epizoda.

 

Zasad nije poznata uloga koju je Kolinda Grabar-Kitarović odglumila, ali kako se spekulira, mogla bi biti povezana s likom djevojčice Linde Grob koju glumi Mia Mikulec, kći dizajnerice interijera Mirjane Mikulec. Linda je kći pogrebnika Dalibora Groba (Draško Zidar) i njegove žene Violete Antonini Grob (Ankica Dobrić) te mlađa sestra Daliborke Dade Grob (Katarina Madirazza).

 

Scenarij je opisuje kao tatinu mezimicu, jako pametnu djevojčicu, starmalu, koja stalno hoda uokolo s nekim planom i silno se želi baviti politikom.

 

Jednoga dana želi biti predsjednica Republike Hrvatske. Uzor joj je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čiji golem poster ima na zidu u svojoj sobi, dodatni je opis tog lika.

 

Da naša bivša predsjednica ima afiniteta prema glumi, postalo je jasno kada je svesrdno podržala predstavu "Predsjednici&ca (Pretposljednja večera)" Tarika Filipovića i Borisa Svrtana, u Filipovićevoj režiji, koja je sredinom listopada bila svečano praizvedena. U njoj je, naime, jedan od glavnih likova.

 

"Svakako preporučujem predstavu 'Predsjednici&ca' Kazališta Kerempuh. Sigurno će vas nasmijati, a ja sam se do suza nasmijala na vlastiti račun. Pa zar stvarno toliko gestikuliram?! Ornela Vištica je sjajna! I cijela ekipa predstave. Stereotipi o predsjednicima spleteni u duhovit kolaž. Najdraža scena? Naravno, Moskva, Hrvatski nogometni savez! A i moja Grobnišćina je konačno ušla na scenu", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović tada na Facebooku, a pojavila se i na praizvedbi u Kerempuhu.

 

U predstavi je utjelovljuje 31-godišnja Ornela Vištica, a kako je glumica otkrila medijima, u pripremi svoje uloge blisko je surađivala s bivšom predsjednicom kako bi njezina izvedba bila što uvjerljivija.

 

Zdravstveni problemi

 

Vištica je proučavala njezine pokrete, govor, boju glasa, specifičnu dužinu rečenica i naglasak gledajući videozapise, fotografije i stare Dnevnike, a razgovarala je i savjetovala se i s bivšom predsjednicom i njezinim suradnicima koje joj je sama preporučila. Dvije dame predstava je zbližila, pa su jedna drugoj posvetile objave na društvenim mrežama sa zajedničkim fotografijama i lijepe riječi u medijima, a bivša predsjednica je glumicu došla podržati i velikim buketom.

 

Dolazak Grabar-Kitarović na premijeru predstave, u elegantnom crnom odijelu i s ležerno raspuštenom kosom, kakvu nikad nije nosila u vrijeme mandata, mnoge je iznenadio s obzirom na to da je sredinom rujna ove godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb podvrgnuta prednjoj vratnoj discektomiji i fuziji s instrumentalizacijom, i to na kralješcima C4/C5, a nakon uspješne operacije bio joj je određen višemjesečni oporavak.

 

"Nije bilo lako. Živac je bio pritisnut godinama i sada mu treba vremena da se oporavi. Još to dosta boli. No, već nekoliko sati nakon operacije stala sam na noge i krenula hodati. Hodam svakoga dana, zasad samo na svojoj pokretnoj traci, laganim hodom od pet do sedam kilometara dnevno, kako kada. Imam još dosta restrikcija kad je riječ o drugim fizičkim aktivnostima. Drago mi je da su simptomi poput gubitka ravnoteže i slično sada prošlost. Ali, tu, nažalost, priča s problemima s mojom rukom ne prestaje. U budućnosti me čeka operacija karpalnog tunela, a i rješavanje nekih problema s ramenom", otkrila je bivša predsjednica u intervjuu za Novi list sredinom studenoga.

 

Život bez izazovne funkcije predsjednice države 52-godišnjoj Grabar-Kitarović očito godi. Napokon se ima vremena posvetiti samoj sebi i svojim privatnim interesima, među kojima, čini se, visoko mjesto zauzima gluma.

 

- Život je drukčiji, svakako, opušteniji, lakši, imam više vremena za sebe, za ono što doista volim raditi, suradnju s raznim znanstvenim institutima, sveučilištima, učim, pišem doktorat. Oporavljam se od operacije, imam još mjesec dana teških restrikcija - rekla je Grabar-Kitarović početkom studenoga za N1 televiziju.

 

Tko zna, možda ćemo bivšu predsjednicu uskoro vidjeti i u zapaženijim ulogama na daskama koje život znače ili, pak, pred filmskim kamerama. Svakako, ne bi bila prva koja se nakon predsjedničke funkcije okrenula glumi.

 

I Stjepan Mesić je, podsjetimo, glumio predsjednika u filmu "Visoka modna napetost" redatelja Filipa Šovagovića, uz Bojana i Gorana Navojca, Mariju Škaričić, Natašu Janjić, Leona Lučeva i druge renomirane glumce. Stoga, zašto ne bi i Kolinda Grabar-Kitarović?

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI