Osumnjičeni da su ukrali identitete više Bošnjaka

Teške optužbe Edina Ramića: Ovo u Srebrenici što radi SDP bilo je, nažalost, uz aminovanje vrha stranke!

Front 01.12.20, 10:28h

Teške optužbe Edina Ramića: Ovo u Srebrenici što radi SDP bilo je, nažalost, uz aminovanje vrha stranke!
Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e od jutros vrše pretrese na četiri lokacije u Tuzlanskom kantonu i na području Srebrenice

 

Edin Ramić, mistar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA, prokomentirao je jutrošnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Srebrenici.

 

- Pobijedili smo sami sebe i tamo gdje je najteže. Navikli smo da se širom entiteta RS u bošnjačkim sredinama kupuju glasovi za takozvane "srpske stranke" a da su ti koji se prodaju ujedno i najglasniji kritičari SDA.

 

Ali ovo u Srebrenici što radi SDP je nažalost bilo uz aminovanje vrha stranke. Možda ovo na kraju pokaže svu raskoš borbe protiv nacionalizma kako je predstavljaju moderni ljevičari - napisao je Ramić na Facebooku.

 

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e od jutros vrše pretrese na četiri lokacije u Tuzlanskom kantonu i na području Srebrenice.

 

Prema informacijama Faktora, jedna ekipa pretresa kancelariju u zgradi Općine Srebrenica koju koristi Bego Bektić, druga se nalazi u selu Gostilje gdje vrše pretres kuće Muamera Sandžića, a treća u Vladovićima gdje živi Enver Hamzić.

 

Bektić je predsjednik SDP-a Srebrenica, i bio je nosilac liste ove stranke na netom završenim izborima, a na listi je bio i Hamzić.

 

Oni su osumnjičeni da su ukrali identitet više osoba bošnjačke nacionalnosti koje su potom fiktivno prijavili u Srbiji za glasanje putem pošte.

 

Svi fiktivno prijavljeni Bošnjaci svoje glasove navodno su dali kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću.

 

SDPBiH je jedina probosanska stranka, koja u Srebrenici nije podržala inicijativu "Moja adresa: Srebrenica", čiji je zajednički kandidat za načelnika bio Alija Tabaković.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI