Novoizabrani predsjednik SAD-a se povrijedio

Biden se poskliznuo igrajući se sa psom, zadobio frakture na stopalu, Trump mu poželio brz oporavak

Front 30.11.20, 08:22h

Biden se poskliznuo igrajući se sa psom, zadobio frakture na stopalu, Trump mu poželio brz oporavak
Kao najstariji predsjednik u povijesti, Biden bi prisegu trebao položiti 20. januara iduće godine, a saveznici, kao i suparnici, vjerovatno će pažljivo pratiti njegovo zdravstveno stanje

 

Novoizabrani predsjednik SAD-a Joe Biden zadobio je manje frakture na stopalu nakon što se okliznuo dok se igrao s jednim od svojih pasa i vjerojatno će nekoliko tjedana morati nositi zaštitnu cipelu, izvijestio je u nedjelju njegov osobni liječnik.

 

Incident se dogodio u subotu, naveo je Bidenov ured u izjavi, a 78-godišnji izabrani američki predsjednik iz redova Demokratske stranke u nedjelju je kod ortopeda iz "mjera predostrožnosti" obavio rendgensko i CT snimanje.

 

Liječnici su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD-a samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje ozljede.

 

"Kontrolnim CT-om potvrđeni su mali prijelomi", ustvrdio je Bidenov osobni liječnik Kevin O'Connor u zasebnoj izjavi koju je objavio Bidenov ured.

 

"Vjerojatno će mu trebati zaštitna cipela za hodanje nekoliko tjedana", dodao je O'Connor.

 

Kao najstariji predsjednik u povijesti, Biden bi prisegu trebao položiti 20. januara iduće godine, a saveznici, kao i suparnici, vjerovatno će pažljivo pratiti njegovo zdravstveno stanje, zaključuje Reuters.

 

Trenutni američki predsjednik Donald Trump, koji nije priznao izborni poraz i na sudu osporava rezultate, poželio je Bidenu brz oporavak.

 

"Ozdravi brzo!" napisao je Trump na Twitteru.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI