MOGUĆE UBISTVO IZ NEHAJA

Cure sumnjivi detalji oko Maradonine smrti: Ljekar pod istragom, medicinska sestra lagala... Ko (ni)je zvao Hitnu pomoć?!

Sport 29.11.20, 19:17h

Cure sumnjivi detalji oko Maradonine smrti: Ljekar pod istragom, medicinska sestra lagala... Ko (ni)je zvao Hitnu pomoć?!
Osim svega navedenog, postavlja se pitanje i zašto uz Maradonu nije bio specijalistički tim 24 sata dnevno, zašto u kući nije postojao defibrilator te je li Maradona uopće službeno otpušten iz klinike u kojoj je operirao mozak

 

 

Leopold Luque, glavni doktor Maradoninog liječničkog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubojstva iz nehaja. Policija mu je upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti, piše Index.hr.


Istraga se vodi za liječnički nemar


Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju i ispituje liječnički tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje. 


Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine kćeri dovele u pitanje lijekove koji su prepisani njihovom ocu. Maradonin odvjetnik zatražio je hitno postupanje kako bi se utvrdilo jesu li doktori napravili sve što su mogli.


Odvjetnik se žalio da je hitnoj službi trebalo preko pola sata da stigne do kuće u kojoj je Maradona pretrpio infarkt, ali se naknadno pokazalo kako im je trebalo samo 11 minuta. 


Sumnja se da je teško bolesnog Maradonu liječnik odveo na veslanje. Medicinska sestra je priznala da je lagala o tome kada ga je zadnji put pregledala


Navodno su istražitelji saznali da je samo nekoliko dana prije smrti, a nakon teške operacije, Luque s Maradonom veslao. Sada im prijeti optužba za nemar pri skrbi o pacijentu te potencijalna optužba za ubojstvo iz nehaja.


Dodatnu tajnovitost svemu dala je i medicinska sestra koja je u subotu priznala da je lagala te ga nije obišla i provjerila ujutro na dan smrti. Zbog toga se sumnja da je Maradona bio bez ikakvog liječničkog nadzora punih 12 sati uoči svoje smrti. Kako bi zaštitila tvrtku u kojoj radi, a koja pruža kućnu njegu bolesnicima (Medidom), sestra je najprije rekla da je Maradona sam odbio pregled vitalnih znakova, ali je poslije priznala da ga je jednostavno pustila da odmara.


Osim svega navedenog, postavlja se pitanje i zašto uz Maradonu nije bio specijalistički tim 24 sata dnevno, zašto u kući nije postojao defibrilator te je li Maradona uopće službeno otpušten iz klinike u kojoj je operirao mozak.


Postoji snimka poziva hitne pomoći


Podsjetimo, Maradona je nakon operacije uklanjanja hematoma na mozgu pušten na kućnu njegu.


Argentinac se navodno u srijedu, na dan smrti, probudio oko 10 sati, ranije no što je to bilo uobičajeno. Popio je malo vode, prošetao kućom i vratio se u krevet prileći.


Uz njega su u kući bili medicinski tehničar Maxi, kućna pomoćnica i dva člana obitelji Maradoninog agenta Matiasa Morije. Dva sata nakon što je legao, Maradona nije reagirao na lijekove koje je obično uzimao i pozvana je hitna pomoć. Iako je postupak reanimacije započeo odmah, Maradoni nije bilo spasa.


Iako je prvotno objavljeno da je slavni Argentinac umro od srčanog udara, obdukcija je pokazala da je preminuo od akutnog edema pluća koji je uzrokovan slabim radom srca.  


Osobni liječnici pronašli su ga bez svijesti i odmah pokušali reanimirati.


Argentinski mediji objavili su razgovor Maradoninog liječnika Leopolda Luquea i hitne pomoći.


Novinar koji je prvi izvijestio o njegovoj smrti prvi je i primijetio da nešto nije u redu


Julio Chiappetta, novinar argentinskog Clarina, prvi je svijetu prenio vijest o Maradoninoj smrti.


"Dvaput sam provjerio da budem siguran, ali nisam imao snage ni napisati redak o tome pa sam prepustio kolegi. Kad su to potvrdili ljudi iz Diegove kuće, kleknuo sam na koljena i počeo plakati", kaže u intervjuu za Marcu.


U istom intervjuu opisuje i kako su mu okolnosti pod kojima je Maradona zbrinut odmah bile sumnjive.


"Izvor mi je rekao priču za koju sumnjam da je istinita. Rekao je da je Diego ustao, ponovno legao i tako je umro. Mislim da je Diego preminuo u snu. Otišao je u utorak u 23 u krevet i više se nije probudio. Njegov nećak Jonny je zadnji koji ga je vidio živog po mojem mišljenju", rekao je Chiappetta.


Na pitanje radi li se o liječničkom nemaru, odgovorio je: "Ne znam, ali mislim da će imati problema. Je li normalno da nemaju defibrilator za srčanog bolesnika i pacijenta koji se oporavlja od teške operacije? Zašto glavni doktor nije nazvao hitnu pomoć? Neki doktori smatraju da Maradona ne bi umro da je bio hospitaliziran."


Chiappeta je posebno kritičan bio prema Veronici Ojedi, Maradoninoj bivšoj djevojci s kojom je Diego imao sina Diega Fernanda, piše Index.hr

 

"Ona je htjela imati dijete s njim samo kako bi imala osiguranu budućnost. Čak je natjerala Diega da ide na gimnastiku kad joj je bio rođendan. Sve samo zbog YPF-a, tvrtke i fondancije koja će razdijeliti Diegov novac. Između ostalih i njenom sinu."

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI