IZJAVA KOJA JE ŽESTOKO ODJEKNULA

Ko je osoba NN u nabavci respiratora?! Vasvija Vidović odgovara: 'Ako gospodin Zvizdić ima dokaze, pozvat ćemo ga za svjedoka!'

Front 29.11.20, 18:43h

Ko je osoba NN u nabavci respiratora?! Vasvija Vidović odgovara: 'Ako gospodin Zvizdić ima dokaze, pozvat ćemo ga za svjedoka!'
Posebno žestoko odjeknula je danas izjava Denisa Zvizdića koji je odgovorio na prethodne tvrdnje Sebije Izetbegović

 

 

Dok javnost očekuje tužiteljsku odluku u aferi "Respiatori", za koju je zakonski rok istekao 28. novembra, izjave pojedinaca, političara, koji svojim tvrdnjama insinuiraju da su upućeni u predmet i znaju detalje koji su do sada nepoznati javnosti, dodatno podižu prašinu kada je ovaj slučaj u pitanju. 


Među njima je danas posebno žestoko odjeknula izjava Denisa Zvizdića koji je, odgovarajući na prethodne tvrdnje Sebije Izetbegović, u svom Twitter komentaru, između ostalog, rekao: 


“Svima je kristalno jasno da je premijera Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora.”


Za Vijesti.ba komentar o ovome dala je Vasvija Vidović, advokatica koja u timu s kolegama Nikicom Gržićem, Muhudinom Kapom i Ninom Karačić, zastupa premijera Fadila Novalića.


- Nikad nisam u predmetu, u dokumentima koji su nama dostupni, vidjela ni indiciju koja ukazuje na to da je postojala bilo kakva naredba od bilo koga, čak ni neke NN osobe. Ukoliko gospodin Zvizdić ima dokaze u tom pravcu, pozvat ćemo ga za svjedoka. Naš stav je od početka da su navodi o protivzakonitom djelovanju premijera Novalića, bez osnova - kratko je odgovorila Vasvija Vidović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI