nova skupštinska većina spremna

Sutra definitivno pada Vlada KS, a ko dolazi na njeno čelo: Konakoviću ne pada na pamet da se vraća u premijersku fotelju!

Front 29.11.20, 15:04h

Sutra definitivno pada Vlada KS, a ko dolazi na njeno čelo: Konakoviću ne pada na pamet da se vraća u premijersku fotelju!
SDA je već saopćila kako je spremna podržati novi saziv Vlade KS ukoliko predsjednik NiP-a Elmedin Konaković bude premijer. Međutim, Konaković je odgovorio da mu ne pada napamet da udovoljava željama SDA jer sve što SDA podrži to se i osuši

 

 


Skupština Kantona Sarajevo sutra će se izjasniti o ostavkama predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika, piše PRESS.


Na ovaj način će biti okončan proces vezan za odlazak aktuelnog saziva Vlade KS kao i proces kristaliziranje nove skupštinske većine.


Klub zastupnika iz reda Bošnjaka u Skupštini KS već je umjesto Mirze Čelika izabrao Elvedina Okerića za člana Kolegija Skupštine KS. Ko će biti predsjedavajući Skupštine KS bit će poznato u narednom periodu s obzirom na to da predsjedavajućeg biraju članovi Kolegija Skupštine KS (Elvedin Okerić, Danijela Kristić, Vibor Handžić i Smiljana Viteškić) između sebe.


SDA je već saopćila kako je spremna podržati novi saziv Vlade KS ukoliko predsjednik NiP-a Elmedin Konaković bude premijer. Međutim, Konaković je odgovorio da mu ne pada napamet da udovoljava željama SDA jer sve što SDA podrži to se i osuši.


Novu skupštinsku većinu činit će NiP, SDP, Naša stranka, NBL, Aljoša Čampara, Admela Hodžić, Damir Marjanović i Damir Nikšić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI