NAKON ŠTO JE JAVNO PROZVAN

Konaković odgovorio Nurkiću: Ljut je Juka jer smo ga ružili kad je pobjegao iz reprezentacije, nije se javio ni ljekarima ni treneru

Sport 28.11.20, 12:27h

Konaković odgovorio Nurkiću: Ljut je Juka jer smo ga ružili kad je pobjegao iz reprezentacije, nije se javio ni ljekarima ni treneru
Njegovi nastupi su promocija BiH neupitno, a patriota je sigurno. Ipak je činjenica da je u karijeri odigrao samo 10 utakmica za seniorski tim BiH - poručuje Konaković

 

 

- U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokašao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba Bosna je bio Dino Konaković, i on je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to - ovako je u emisiji "Konačno petak sa Majom" na BHT1 predočio svoje početke Jusuf Nurkić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci i zvijezda Portland Trail Blazersa.


Dodao je i kako "ovi ljudi koji tada nisu vidjeli talent u BiH jednostavno nemaju osjećaja". 


- Ako si na takvim pozicijama, valjda bi trebao biti kompetentan, završiti nešto, imati neka iskustva u tome... Ja sam ustvari zahvalan na tim odbijanjima jer ko zna šta bi bilo da sam ostao ovdje, uz sve te probleme koje prate naše klubove - rekao je Nurkić.


Nije dugo trebalo, a uslijedio je odgovor prozvanog Konakovića, koji je na svom Facebook profilu kratko pojasnio: 


- Nurkića je Trnovčević otkrio 2008. godine, a ja sam KK Bosnu napustio 2007. I nikad nisam bio predsjednik kluba, do 2007. sam bio direktor - napisao je Konaković te poručio da će naknadno konkretnije i detaljnije odgovoriti na Nurkićeve tvrdnje.


U odgovoru na jedan od komentara, Konaković je dodao i da je Nurkić zasigurno jedan od najboljih igrača BiH svh vremena: 


- Njegovi nastupi su promocija BiH neupitno, a patriota je sigurno. Ipak je činjenica da je u karijeri odigrao samo 10 utakmica za seniorski tim BiH. Bilo je objektivnih razloga, povreda, NBA, a ja govorim o onom u kojem nije postupio ispravno. Napustio je reprezentaciju bez dozvole ljekara i trenera, javljao se preko medija, a naljutio se sto ga ružimo. Rekao je neistinu za KK Bosnu. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI