POBJEGAO ČAK DO PRIŠTINE

Krio se u blizini devastirane kuće u naselju Emšir: Uhapšen i drugi osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića na Ilidži

Hronika 27.11.20, 15:03h

Krio se u blizini devastirane kuće u naselju Emšir: Uhapšen i drugi osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića na Ilidži
Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku treće osobe koja se dovodi u vezu s izvršenim krivičnim djelima, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS

 

 

Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, došli su do saznanja da se jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova.

 


Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS ta osoba je lišena slobode od prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji s nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njenom izručenju.


Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije.


Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a KS su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organiziranog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.


Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku treće osobe koja se dovodi u vezu s izvršenim krivičnim djelima, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI