NA SJEDNICI CIK-a

Usvojena odluka: Birači će na izborima u Gradu Mostaru moći glasati putem DKP-a BiH, evo u kojim sve državama...

Hronika 27.11.20, 14:40h

Usvojena odluka: Birači će na izborima u Gradu Mostaru moći glasati putem DKP-a BiH, evo u kojim sve državama...
Navedenom Odlukom su obuhvaćene države: Australija, Kanada, Kraljevina Danska, Kraljevina Španija, Malezija, Mađarska, Republika Češka, Republika Finska, Republika Francuska, Republika Grčka, Republika Italija, Republika Poljska, Republika Slovenija, Ruska Federacija i SAD

 

 


Centralna izborna komisija BiH je na sjednici održanoj danas usvojila Odluku o utvrđivanju liste zemalja u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će biti održani 20. decembra 2020. godine, mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

 


Navedenom Odlukom su obuhvaćene države: Australija, Kanada, Kraljevina Danska, Kraljevina Španija, Malezija, Mađarska, Republika  Češka, Republika  Finska, Republika  Francuska, Republika Grčka, Republika Italija, Republika Poljska, Republika Slovenija, Ruska Federacija i SAD.                 
                         

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara sada je omogućeno da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inostranstvu, koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.decembar 2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: "Glasački paket- ne otvaraj", saopćeno je iz CIK-a BiH.


Centralna izborna komisija BiH će Ministarstvu vanjskih poslova BiH dostaviti instruktivno pismo o postupanju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inostranstvu u vezi sa prijemom i slanjem ovih paketa, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI