Potpredsjednik SDA o unutarstranačkim raskolima

Osmanović: Zvizdić dobro poznaje situaciju u Sarajevu, ne smije biti bježanja od odgovornosti!

Front 27.11.20, 12:03h

Osmanović: Zvizdić dobro poznaje situaciju u Sarajevu, ne smije biti bježanja od odgovornosti!
SDA mora odgovoriti na određene afere koje su se desile u kratkom periodu, u KS ostvareni loši rezultati

 

Adil Osmanović, potpredsjednik SDA i šef Kluba zastupnika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentirajući loše izborne rezultate ove stranke na lokalnim izborima, ali i ostavke pojedinih članova, kazao je jučer za „Avaz“ da je sada odgovor na Predsjedništvu da povuče konačne i konkretne poteze.

 

Osmanović kaže da su poslije izbora održane dvije sjednice Kolegija SDA na kojima je otvoreno razgovarano o rezultatima izbora, ali bez upiranja prsta u krivce.

 

-Jasno je konstatirano da su u Kantonu Sarajevo ostvareni loši rezultati. Sada je na sjednici Predsjedništva da povuče konkretne poteze - govori Osmanović.

 

Istakao je da se od Predsjedništva stranke očekuje da povuče poteze koji će popraviti i stabilizirati SDA, kako bi na općim izborima vratili poziciju koja im pripada.

 

Komentirajući izjavu Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA, da je njegov uvjet da ostane u stranci taj da pojedinci koji nanose štetu podnesu ostavke, kazao je da je Zvizdić takve navode iznio i na sjednici Kolegija.

 

-Zvizdić dolazi iz KS i sigurno da dobro poznaje situaciju. Ali na Kolegiju je jasno rečeno da SDA mora odgovoriti na određene afere koje su se desile u kratkom periodu i da nema nikakvog bježanja od odgovornosti. Treba hladne glave i objektivno, bez bilo kakvih ličnih interesa, vidjeti gdje su napravljeni propusti - kaže Osmanović.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

BLIN
KOMENTARI