tužilaštvo bih

Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon za kazneno djelo međunarodnog navođenja na prostituciju

Hronika 26.11.20, 11:34h

Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon za kazneno djelo međunarodnog navođenja na prostituciju
Optužena se trereti da je, koncem mjeseca svibnja / maja 2020. godine, poticala državljanke R Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura

 

Optužena Maksimović Tijana (1992.) iz Beograda, tereti se za kazneno djelo počinjeno na području Bijeljine u mjesecu svibnju / maju 2020. godine.

 

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

 

Maksimović Tijane, rođene 1992. godine u Rumi, državljanke R Srbije.

 

Optužena se trereti da je, koncem mjeseca svibnja / maja 2020. godine, poticala državljanke R Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

 

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, dana 27.05. za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

 

Policijski djelatnici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode.

 

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno djelo-Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI