U NAJVEĆOJ BOŠNJAČKOJ STRANCI SVE JAČE TURBULENCIJE

Ultimatum: 'Gospođa Izetbegović mora otići i ne samo ona...' Denis Zvizdić iznio uvjete pod kojim će ostati u SDA

Front 25.11.20, 19:28h

Ultimatum: 'Gospođa Izetbegović mora otići i ne samo ona...' Denis Zvizdić iznio uvjete pod kojim će ostati u SDA
Zvizdić je posebno istakao da je poniženje na Lokalnim izborima, koje je SDA doživjela, rezultat brojnih devijacija i afera u kojima je ova stranka učestvovala, misleći pri tom na afere ‘Sarajlić’ i ‘Respiratori’, no ne samo na njih...

 

 


Ukoliko ne dođe do temeljnih kadrovskih promjena u Stranci demokratske akcije (SDA) te preuzimanja odgovornosti za katastrofalne rezultate na Lokalnim izborima, potpredsjednik SDA i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić mogao bi napustiti ovu stranku.


Ovo je u otvorenom razgovoru za Klix.ba potvrdio i sam Zvizdić rekavši da je uslov njegovog, ali i ostanka mnogih drugih članova, prihvatanje odgovornosti za najgori izborni rezultat u historiji SDA, te momentalna i neopoziva ostavka čitavog Kantonalnog odbora stranke.


- Predsjednik Kantonalnog odbora i njegovi potpredsjednici, uključujući i gospođu Izetbegović, moraju odstupiti sa funkcija koje imaju u stranci. Ovo je jedini način da se SDA spasi i da se pokuša vratiti povjerenje birača. Stranka se mora resetovati. Da je SDA pobjedila na nivou KS ko bi bio prvi ko bi ponio lovorike zbog pobjede? Pa naravno Kantonalni odbor. Međutim sada, kada je SDA doživjela ponižavajući, brutalni poraz oni bježe od odgovornosti - naveo je Zvizdić.


On je posebno istakao da je poniženje na Lokalnim izborima, koje je SDA doživjela, rezultat brojnih devijacija i afera u kojima je ova stranka učestvovala, misleći pri tom na afere ‘Sarajlić’ i ‘Respiratori’, no ne samo na njih...


Više o tome čitajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI