Pristižu reakcije sa svih strana

Naša stranka: Dodikov govor pred Vijećem sigurnosti izraz je najgoreg primitivizma!

Front 25.11.20, 13:21h

Naša stranka: Dodikov govor pred Vijećem sigurnosti izraz je najgoreg primitivizma!
Za pohvalu je to što su ambasadari gotovo svih zemalja članica pri Vijeću sigurnosti osudili njegovo ponašanje i za nadati se da će nakon njegovog govora međunarodnoj političkoj javnosti postati jasno da on ne može biti pouzdan partner u gradnji bolje budućnosti za našu zemlju

 

Govor Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti UN-a osudika je Naša stranka.

 

„Govor Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti UN-a, u kojem pojedine visoke predstavnike u BiH naziva najpogrdnijim imenima, izraz je najgoreg primitivizma. Iako je nastupao u svojstvu lidera jedne političke partije, nemoguće je ne uzeti u obzir i činjenicu da je on predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine te da pred cjelokupnom međunarodnom javnošću srozava ugled krovne političke institucije u BiH te i cijele države.

 

Za pohvalu je to što su ambasadari gotovo svih zemalja članica pri Vijeću sigurnosti osudili njegovo ponašanje i za nadati se da će nakon njegovog govora međunarodnoj političkoj javnosti postati jasno da on ne može biti pouzdan partner u gradnji bolje budućnosti za našu zemlju te da treba izbjegavati sastanke na kojima će BiH predstavljati samozvani etnolideri a ne predstavnici institucija BiH. Svaki sastanak te vrste znači da je sudbina bh. naroda odvojiva od sudbine BiH i ohrabruje istupe poput sinoćnjeg“, saopšteno je iz Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI