Danas odluka o žalbi Tužilaštva KS

Ljubo Seferović s transparentom pred Vrhovnim sudom: Alisa, ko je ubio Dženana?

Hronika 24.11.20, 11:25h

Ljubo Seferović s transparentom pred Vrhovnim sudom: Alisa, ko je ubio Dženana?
Do danas nije rasvijetljena smrt Dženana Memića koji je 8. februara 2016. godine zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. Memić je te noći bio u Velikoj aleji na Ilidži u društvu Alise Mutap

 

Na Vrhovnom sudu FBiH uskoro će početi sjednica Vijeća u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović (Dženan Memić) po žalbi Tužilaštva KS, a po drugoj oslobađajućoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu u januaru 2020. godine. 

 

Ljubo Seferović došao je na Vrhovni sud, a pri dolasku je poslao jasnu poruku od koga očekuje da otkrije istinu o ubistvu Dženana Memića. 

 

"Alisa ko je ubio Dženana", pisalo je na transparentu koji je Seferović donio pred Vrhovni sud FBiH, javlja reporterka Patrije.

 

U dva sudska procesa Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića, a presudom Kantonalnog suda utvrđeno je da nema dokaza da se te noći uopšte dogodila saobraćajna nesreća kao i da povrede na Dženanu nisu odgovarale onima iz naleta vozila na pješaka. 

 

Do danas nije rasvijetljena smrt Dženana Memića koji je 8. februara 2016. godine zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. Memić je te noći bio u Velikoj aleji na Ilidži u društvu Alise Mutap.

 

Zbog sumnji u podizanje lažne optužnice, skretanje istrage u pogrešnom pravcu, zataškavanja i namještanje dokaza porodica Memić u oktobru 2018. godine Tužilaštvu BiH pdonijela je krivičnu prijavu protiv više od 40 osoba. Prvoprijavljena je tadašnja glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić koja je u međuvremenu imenovana za sudiju Suda BiH. Prijavljeni su i svi tužioci koji su zastupali optužnicu i pojavljivali se na sudskim ročištima, policajci, vještaci, te druge osobe za koje postoji osnov sumnje da su učestvovali u prikrivanju istine o stradanju mladića. 

 

Po toj prijavi istragu za organizirani kriminal vodi Tužilaštvo BiH. Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić kazala je da će ta istraga dati rezultate. 


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI