Održan Kolegij

Odgođena današnja sjednica Skupštine KS na kojoj je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi

Front 23.11.20, 10:13h

Odgođena današnja sjednica Skupštine KS na kojoj je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi
Konaković je predložio da se za naredni ponedjeljak, 30. novembar, sa početkom u 10:00 sati zakaže hitna online sjednica Skupštine KS

 

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo dogovorio je da se za danas najavljena sjednica Skupštine KS odgodi. Inače, na ovoj sjednici bilo je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

 

Ovo je, prije usvajanja dnevnog reda današnje sjednice Kolegija, predložio zastupnik u Skupštini KS i član Kolegija Elmedin Konaković.

 

Predložio je, također, da se za naredni ponedjeljak, 30. novembar, sa početkom u 10:00 sati zakaže hitna online sjednica Skupštine KS. I ovo su jednoglasno usvojili svi članovi Kolegija SKS.

 

Na ovoj sjednici zastupnici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a u okviru njega, kako je najavljeno danas, bit će razmatrana ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

 

Na istoj sjednici planirano je i imenovanje novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

 

“Upravo sam potpisao svoju ostavku, da ne bih smetao u donošenju akata, da ne bih kočio procese”, kazao je između ostalog nakon sjednice Čelik, te zaželio novom predsjedavajućem uspješan rad i zahvalio se svima koji su do sada radili s njim.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI