DRAGAN BURSAĆ PITA I ODGOVARA

Čujem, ori se po Banjaluci da Bogićević nije pravi Srbin! Šta je pravi Srbin? Onaj koji slavi genocid i ratne zločince?!

Front 20.11.20, 19:16h

Čujem, ori se po Banjaluci da Bogićević nije pravi Srbin! Šta je pravi Srbin? Onaj koji slavi genocid i ratne zločince?!
Sarajevo ga bira zato što je Čovjek, a ne zato što je Srbin, Hrvat, Bošnjak ili Vanzemaljac!

 

 


Nakon današnje informacije da je Bogić Bogićević prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, u jednom dijelu Bosne i Hercegovine to nije dočekano s radošću te su se pojavili i zluradi komentari. 


Dragan Bursać prokomentarisao ih je na svom Facebook profilu:


- Čujem, po Banjaluci se ori, pa šta hoće oni sa ovim Bogićevićem u Sarajevu, nije on pravi Srbin?!


A pitam ja njih, šta je pravi Srbin? Onaj koji podržava ratne zločince, koji slavi genocid, koji šuti na protjerivanje, silovanje, paljenje i ubijanje komšija? Onaj koji je podržavao četvorogodišnje granatiranje Grada Heroja? Onaj koji se odrekao dobrote, istine, nade i ljubavi, zarad klerikalnih huškača i njihovih inetersa? Onaj kome su vjera i nacija ispred ljudskosti? Onaj koji umjesto partizana slavi četnike? Onaj što se postrojava ispred Dražine slike sa kokardom, dok fotografiju doktora Mladena Stojanovića gura po tepih? Onaj koji u svakom drugom i drugačijem vidi neprijatelja???


E pa gospodo, zajebali ste se!


Bogić Bogićević je pravi Srbin! A znate li zašto? Zato što je prije svega čovjek, pa tek onda sve ostalo! Ako niste čovjek, sve vam pada u mutnu vodu! Ako niste čovjek, ništa niste! Mogu vas zvati kako hoćete, ali ste i dalje ništica!


I Sarajevo ga bira zato što je Čovjek, a ne zato što je Srbin, Hrvat, Bošnjak ili Vanzemaljac!


Bira ga Sarajevo na ponos grada i zemlje, a ne na bruku i sramotu! - poručio je Bursać.

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI