Policija i dalje traga za počiniteljima

Nakon ubistva Jasmina Berovića u Otesu: Žestoka borba za život Huseina Džilića, Džamalija je stabilan

Hronika 19.11.20, 10:46h

Nakon ubistva Jasmina Berovića u Otesu: Žestoka borba za život Huseina Džilića, Džamalija je stabilan
Muškarac iz Maroka, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu državljanina BiH u Otesu pokraj Sarajeva i za kojim je raspisana potraga je kako nezvanično saznajemo Hacham Aglaras

 


Tridesetšestogodišnji Jasmin Berović iz Hadžića je ubijen, dok su se ljekari u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jučer žestoko borili za život Huseina Džilića nakon krvavog obračuna koji se preksinoć desio u ilidžanskom naselju Otes. Teške povrede zadobio je i Tarik Džamalija, koji je, kako saznaje Oslobođenje, trenutno stabilan. Obojica se nalaze na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a.

 

Ubistvo je šokiralo cijelu državu, a izazvalo je bijes građana koji su jučer masovno izašli na ulice, a sudeći prema najavama novi protest planiran je danas.

 

Muškarac iz Maroka, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu državljanina BiH u Otesu pokraj Sarajeva i za kojim je raspisana potraga, od ranije je poznat organima gonjenja. Nezvanično, radi se o Hachamu Aglarasu, te je u toku potraga za njim.

 

osumnjiceni-otes-ubistvo-ah

 

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je na svojoj stranici fotografiju Aglarasa za kojeg postoji osnova sumnje da je učestvovao u počinjenju ubistva bh. državljanina inicijala J.B. i ranjavanju još dvije osobe.


"Molimo sve građane da eventualna saznanja o navedenoj osobi, odnosno njenom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a KS putem telefona 122 ili 033 206 666, odnosno 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici", saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Prema riječima mještana s kojima su novinari Oslobođenja jučer razgovarali, sve se odigralo oko 22.30 sati.

 

- Gledao sam sve sa svoje terase. U toj kući, u kojoj je bio smješten kafić i koja ima tri sprata, iznajmljivane su sobe migrantima za 10 KM. Nekoliko njih je sjedilo u kafiću i pilo alkohol. Kada ih je konobar zamolio da odu, jer moraju zatvoriti kafić zbog naredbi koje je donio Krizni štab FBiH, oni su odbili. Konobar je tada nazvao vlasnika kafića, koji se ubrzo pojavio u društvu Berovića i još nekoliko mladića. Tada je u kafiću nastao haos, priča nam mještanin Otesa, koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

 


Njegov komšija Murat Mulaosmanović vlasnik je kuće u kojoj je smješten kafić u prizemlju. On je za Oslobođenje kazao da se sukob iz kafića prenio na ulicu.

 

- Migranti su imali noževe i napali su ove divne momke. Berović se trebao uskoro ženiti, a, eto, ubiše ga. Vidio sam da je jedan migrant letvom udario u glavu Jasmina, koji je pao na zemlju, a drugi migranti su noževima napali Jasminove prijatelje. Krvi je bilo posvuda. Prije nego je došla policija, migranti su pobjegli, a Beroviću, nažalost, nije bilo spasa iako su ga ljekari Hitne pomoći dugo reanimirali, dodaje Mulaosmanović.

 

Kako saznaje Oslobođenje, migranti su i ranije pravili probleme u ovom kafiću. Pijančili su i odlazili bez plaćenog računa.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI