Juče u RH zabilježen rekordan 3.251 novi slučaj

Hrvatski ministar zdravstva pozitivan na koronavirus, spremne nove mjere

Front 19.11.20, 10:03h

Hrvatski ministar zdravstva pozitivan na koronavirus, spremne nove mjere
Hrvatski premijer Andrej Plenković upozorio je da je situacija s koronavirusom ozbiljna

 

Pojavom simptoma bolesti, ministar zdravstva Vili Beroš obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa te je jutros dobio rezultate testa da je pozitivan, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo zdravstva RH.

 

Ministar Vili Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa, dodaje se u saopćenju.

 

Na sjednici Vlade RH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da su pripremljene opcije uvođenja dodatnih epidemioloških mjera na nacionalnoj razini u slučaju da broj novozaraženih koronavirusom nastavi rasti, javila je Hina.

 

"Pripremljene su opcije uvođenja dodatnih nužnih epidemioloških mjera za razini Hrvatske. Kao što smo i najavili, ako ovaj tjedan brojevi budu dalje u rastu, moramo učiniti sve kako bi se održala funkcija zdravstvenog i bolničkog sustava", rekao je Božinović.

 

Jučer je u Hrvatskoj zabilježen rekordan 3.251 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrlo je 38 osoba. Na bolničkom liječenju je 1.877 osoba, od kojih je 205 na respiratoru, a u bolnice je tijekom proteklih tjedan dana zaprimljeno 1.596 covid pacijenata, dok je otpušteno njih 1.086.

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković upozorio je da je situacija s koronavirusom ozbiljna.

 

Iako rast nije više velik kao u oktobru, Plenković je upozorio kako su brojke i dalje visoke.

 

"Mjere su usporile širenje epidemije, no krivulja nije počela padati na način na koji bismo mi htjeli. Trebamo napraviti dodati napore kako bi se smanjilo opterećenje na zdravstveni sustav", rekao je Plenković.

 

Dodao je kako je Nacionalni stožer civilne zaštite priprema novi paket mjera kojima će se nastojati organizirati život i rad na način da se smanji intenzitet i širenje epidemije.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI