I SDP-a stigao munjevit odgovor Memiću

Predstavlja sebe kao dobronamjernog dedicu, ali džaba mu - to je lopovluku sklon čovjek... Pogledajte ovaj konkurs!

Front 18.11.20, 13:51h

Predstavlja sebe kao dobronamjernog dedicu, ali džaba mu - to je lopovluku sklon čovjek... Pogledajte ovaj konkurs!
Avdić je odgovorio na Memićev nedavni intervju i kvalifikacije SDP-a BiH kao "čudne partije" čiji su članovi "malo postali ekstremni... više staljinisti nego komunisti"

 

 

Samir Avdić, potpredsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo i član Glavnog odbora SDP BiH, vijećnik u posljedna dva mandata OV Ilidža, a inače, profesionalno, viši kustos etnolog u Zemaljskom muzeju BiH i načelnik Odjeljenja za etnologiju, reagovao je na svom Facebook profilu na izjave odlazećeg načelnika Ilidže Senaida Memića nakon netom završenih Lokalnih izbora.


Tačnije, Avdić je odgovorio na Memićev intervju (koji je dao za N1, a prenio ga je i DEPO Portal) i kvalifikacije SDP-a BiH kao "čudne partije" čiji su članovi "malo postali ekstremni... više staljinisti nego komunisti".


    
- Ilidžanski načelnik Memić... je sebe pokušao predstaviti kao staloženog veterana, čak i dobronamjernog dedicu (prema svima osim prema "staljinistima" iz ilidžanskog SDP-a). Pročitajte, simptomatican je to intervju.
Ali Memić naravno nikad nije bio staložen, a još manje je dobronamjeran. To je lopovluku sklon čovjek koji tu svoju sklonost pokazuje i ovim konkursom koji dijelim - dok je još malo na poziciji moći mora odraditi i ova neka zaposlenja.
Ovo se nikad nije desilo - da se odjednom raspiše konkurs za ovoliki broj radnih mjesta
- napisao je Avdić te podijelio fotografiju konkursa.

 

 

Podsjećamo, u navedenom intervjuu Memić je, komentarišući rezultate Lokalnih izbora, poseno u Općini Ilidža, između ostalog naveo i sljedeće:

 

- Sa nekim koji su izašli iz SDA možda se nešto može dogovoriti, ali SDP je recimo u zadnje dvije godine čudna partija. Malo su postali ekstremni. Da su bogdom komunisti kao što su bili, nego su malo postali više staljinisti nego komunisti. Mi koji smo u politici moramo reći da se s određenim ljudima ne možemo dogovarati. Nije to prirodno, nije to u redu. Bolje je biti dobra opozicija, naučiti se u opoziciji, bolje je biti neko ko upozorava, neko ko je dosadan, ko kritikuje, ko mrzi. Ne treba to - iznio je Memić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI