sijevali noževi

Krvava noć u Sarajevu: Jedna osoba ubijena, dvije povrijeđene u napadu na Ilidži

Hronika 18.11.20, 07:56h

Krvava noć u Sarajevu: Jedna osoba ubijena, dvije povrijeđene u napadu na Ilidži
Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J.B. (1984)

 

U sinoćnjem napadu koji se desio u ilidžanskom naselju Otes, jedna osoba je ubijena a dvije osobe su zadobile povrede.

 

Sinoć u 22.25 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža došlo do međusobne tuče više osoba, te da ima povrijeđenih.

 

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J.B. (1984), dok su dvije osobe zadobile tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

 

Jedna od dvije povrijeđene osobe zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod druge osobe konstatovane lakše tjelesne povrede, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

 

Prema do sada prikupljenim saznanjima u vezu sa izvršenim krivičnim djelima "ubistvo" i "teška tjelesna povreda" dovode se tri NN lica-migranta.

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom dežurnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca. 

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI