NA BIRAČKOM MJESTU U OPĆINI NOVI GRAD

Cure dokazi o izbornim malverzacijama u Sarajevu: Glasali on, supruga i njegovi roditelji, a na listi nijednog glasa nema!

Front 17.11.20, 13:18h

Cure dokazi o izbornim malverzacijama u Sarajevu: Glasali on, supruga i njegovi roditelji, a na listi nijednog glasa nema!
Kandidat SDP-a BiH Benjamin Tahmaz za OV Novi Grad ostao je nemalo iznenađen nakon što su posmatrači ove stranke pregledali izborne liste nakon glasanja

 

 


Dok se i dalje prebrojavaju glasovi za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, a koplja lome Semir Efendić (SDA) i Adnan Delić (Četvorka), ali i sve glasnije izražava sumnja od strane Naroda i pravde u izborne malverzacije u ovoj općini, cure novi dokazi o sumnjivim radnjama na biračkim mjestima.   

 

Kandidat SDP-a BiH Benjamin Tahmaz za OV Novi Grad ostao je nemalo iznenađen nakon što su posmatrači ove stranke pregledali izborne liste nakon glasanja.


Naime, kako je objavio i na svom Facebook profilu, na biračkom mjestu 133-A-076 u Osnovnoj školi Skender Kulenović, koje je ujedno i njegovo biračko mjesto, glasali su članovi njegove porodice, supruga i njegovi roditelji, kao i on sam.

 

lista-kandidati-sdp-za-ov-novi-grad


- A na navedenom biračkom mjestu imam nula glasova! Znači nisam glasao ni sam za sebe! Prijaviti CIK-u pa čekamo rekaciju - poručio je Tahmaz na Facebooku.


Očito će ovakvih prijava biti još narednih dana, a CIK imati pune ruke posla...

 

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI