oglasio se visoki predstavnik

'Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama!': Inzko poslao poruku bh. građanima uoči lokalnih izbora

Front 13.11.20, 18:56h

'Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama!': Inzko poslao poruku bh. građanima uoči lokalnih izbora
- Glas je lična bonska ovlast svakoga građanina, a kako će ga iskoristiti – odredit će kvalitet života za njih i njihove porodice - poručio je Inzko

 

Visoki predstavnik Valentin Inzko pozvao je građane BiH da ostvare svoje demokratsko pravo da izađu i glasaju na lokalnim izborima u nedjelju, 15. novembra.

 

 - Izbori su praznik demokratije. Istovremeno, lokalni izbori se prije svega tiču konkretnih rješenja koja će pozitivno utjecati na svakodnevne živote građana, a ne izraz grandioznih planova za odbranu naroda i zemlje. Ovo je vrijeme kada građani glasaju i time šalju jasnu poruku da zahtijevaju bolji život. Glas je lična bonska ovlast svakoga građanina, a kako će ga iskoristiti – odredit će kvalitet života za njih i njihove porodice. Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama, dragi građani, izađite na izbore i sami odlučite o životu u vašoj lokalnoj zajednici - rekao je visoki predstavnik.

 

Također je pozvao birače da zaštite i sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima tako što će se strogo pridržavati propisanih epidemioloških mjera kao što je nošenje maski i poštivanje konkretnih uputa koje su izdale lokalne izborne komisije, saopćeno je iz OHR-a.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI