Koalicija u neobranom grožđu

DF-GS demantuje podršku Hasanu Tanoviću! Imaju svoju kandidatkinju od čijih stavova se OGRAĐUJU!

Front 13.11.20, 10:54h

DF-GS demantuje podršku Hasanu Tanoviću! Imaju svoju kandidatkinju od čijih stavova se OGRAĐUJU!
Mi imamo našu kandidatkinju, informacije o podršci drugim kandidatima su samo špekulacije, kažu iz DF-GS

 

Općinski izborni štab Koalicije DF-GS smatra potrebnim obavijestiti građane da su informacije na društvenim mrežama o podršci kandidatu Naroda i pravde Hasanu Tanoviću proizvoljno plasirane i neistinite, saopćeno je iz DF-GS.

 

- Koalicija DF-GS ima svoju kandidatkinju za načelnicu Općine Novo Sarajevo Adnu Pandžić, a mimo nje davati podršku nekome ko je Koaliciju DF-GS i napustio samo zbog kandidature za načelnika bi bilo sve samo ne logično i normalno - saopćeno je iz Koalicije.

 

- Koristimo priliku da se zahvalimo građanima na toplim riječima tokom kampanje i da im poželimo dobro zdravlje i okruženje kakvo žele sebi i svojim porodicama. Novo Sarajevo pobjeđuje! - poručili su iz Općinskog izbornog štaba Koalicije DF-GS Novo Sarajevo.

 

adna-pandzic-status

 

Podsjećamo, Adna Pandžić je došla u žižu javnosti uoči druge Bh. povorke ponosa, održane u Sarajevu, kada je napisala da je Parada ponosa ustvari "parada stida". Tada je Muhamed Fazlagić ispred koalicije DF-GS uputio saopćenje za javnost u kojem se ogradio od kandidatkinje:

 

- Povodom istupa Adne Pandžić, naše kandidatkinje za načelnicu općine Novo Sarajevo, a vezano za organizaciju „BH povorke ponosa“, koju je ona nazvala povorkom stida saopštavamo slijedeće:

 

Ovaj istup nema niti jednu dodirnu tačku sa politikama Građanskog saveza, među kojima značajno mjesto zauzima borba za prava svih marginalizovanih društvenih grupa u koje spada i LGBTIQ zajednica.

 

Ovim putem upućujemo izvinjenje ovoj zajednici zbog nesmotrenog i ničim izazvanog istupa naše članice i istovremeno dajemo punu podršku ovoj zajednici u borbi za njihova prava.

 

Ovoj ocjeni i podršci pridružuje se i Demokratska fronta, koja na predstojećim lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo nastupa u koaliciji sa Građanskim savezom - saopćeno je ranije iz koalicije DF-GS.

 

BLIN
KOMENTARI