Oglasio se na Facebooku

Ogorčeni Goran Čerkez poručio: Sram vas i stid bilo!

Hronika 11.11.20, 13:40h

Ogorčeni Goran Čerkez poručio: Sram vas i stid bilo!
Sinoć se ponovo obratio na Facebook profilu

 

Pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Goran Čerkez jučer je na pres-konferenciji emotvino govorio o situaciji u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi posljednjih sedmica kada su brojke o preminulima i zaraženima koronavirusom naglo porasle.

 

Sinoć se ponovo obratio na Facebook profilu nakon što je vidio videe i fotografije sa predizbornih skupova širom naše zemlje na kojima se ne poštuju mjere i naredbe.

 

"Dok Sarajevo spava i poštuje mjere koje stupaju na snagu sutra, u drugim kantonima imamo masovno kršenje mjera. Svi oni pojedinci, kandidati bez obzira iz koje stranke dolazili, kojima je važniji njihov lični interes, karijera od života ljudi ne zaslužuju da dobiju povjerenje građana. Svi oni koji sklapaju oči i ne reagiraju nisu ništa različiti od ovih. Sram vas i stid bilo, sram vas bilo zbog svih onih kojima ćete ugroziti zdravlje ili život. Sram vas bilo zbog svih onih medicinskih radnika koji neprekidno rade 8 mjeseci. Bolje bi i časnije bilo da ste kupili testove, zaštitnu opremu, respiratore, umjesto ovih parada kiča", napisao je Čerkez.

 

goran-cerkez-status

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI