Nova serija tweetova

Trump iznosi šokantne tvrdnje: Krili su vakcinu protiv koronavirusa da ne bih pobijedio

Front 10.11.20, 19:38h

Trump iznosi šokantne tvrdnje: Krili su vakcinu protiv koronavirusa da ne bih pobijedio
Naime, u novoj seriji tvitova objavio je da je kompanija Pfizer samo čekala da se izbori završe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv koronavirusa

 

Bivši predsjednik SAD Donald Trump ponovo se oglasio, ovaj put optužbama da je vijest o efikasnoj vakcini protiv korone skrivana kako on ne bi pobijedio na izborima.

 

Naime, kako je u novoj seriji tvitova objavio, kompanija Pfizer i druge su samo čekale da se izbori završe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv koronavirusa.

 

- Nisu imali hrabrosti da to urade ranije - naveo je Trump i dodao i da je američka agencija za lijekove trebalo to ranije da objavi "ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spašeni".

 

Dodao je i da pomenuta agencija i Demokratska stranka nisu željele da zabilježi pobjedu otkrićem vakcine, već su čekali pet dana da to objave.

 

Tramp se dotakao budućeg predsjednika Bidena.

 

- Da je Biden bio predsjednik ne biste imali vakcinu još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života - naveo je.

 

Trump tu nije stao. Napao je i medije zbog, kako je rekao, prognoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju miješanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga.

 

- I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove - dodao je.

 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI