Predsjednik Srbije zabrinut

Vučić: Imat ćemo više od 3000 zaraženih, brojevi su užasni

Front 08.11.20, 12:29h

Vučić: Imat ćemo više od 3000 zaraženih, brojevi su užasni
Svaki dan je sve više pacijenata na bolničkom liječenju, a bolnice su nam sve punije, istaknuo je, dodajući da će za pet dana, ako se ovaj trend nastavi, bolnički kapaciteti biti puni i neće se više gdje imati primati pacijenti

 

Srbija u subotu do 22 sata već ima oko 1500 novozaraženih koronavirusom, od toga u Beogradu 60 posto, a sutra ćemo imati više od 3000 novozaraženih što su užasni brojevi, rekao je u subotu navečer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

 

Svaki dan je sve više pacijenata na bolničkom liječenju, a bolnice su nam sve punije, istaknuo je, dodajući da će za pet dana, ako se ovaj trend nastavi, bolnički kapaciteti biti puni i neće se više gdje imati primati pacijenti.

 

Vučić je tokom posjeta gradilištu nove covid bolnice u beogradskom prigradskom naselju Batajnica rekao da je Srbija po broju mrtvih sada najbolja u regiji i u Europi, ali se boji onoga što slijedi, prenosi Hina.

 

On je najavio da će bolnica u Batajnici biti završena u naredna 24 dana a 25. decembra primit će prve pacijente. Imat će 250 mjesta za intenzivnu njegu i bit će najveća bolnica u Srbiji po standardnima za intenzivnu skrb o oboljelima.

 

Srbija istodobno gradi i drugu covid bolnicu, u Kruševcu, a obje će, kako je naveo Vučić, koštati državu između 70 i 80 miliona eura.

 

Na pitanje "hoće li biti zatvoreni inkubatori zaraze - noćni klubovi, kafići i restorani", srbijanski predsjednik rekao je da će "tim ljudima dati još jednu šansu, dva-tri dana da se poprave".

 

"Moramo brinuti kako ćemo čuvati ekonomiju, kako isplatiti plate i penzije. Od čega, pitam vas", rekao je Vučić i više puta ponovio poziv sugrađanima da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju epidemiološke mjere kako bi se zaustavilo širenje zaraze i ublažio pritisak na zdravstveni sistem.

 

Vučić je najavio i da će Srbija osigurati besplatna cjepiva protiv koronavirusa.

 

Prema epidemiološkom presjeku od subote popodne, u Srbiji je u posljednja 24 sata od korona virusa preminulo devetoro ljudi, a potvrđeno je 2.677 novih slučajeva, što je rekordan broj novozaraženih od početka epidemije 6. marta.

 

Na bolničkom liječenju je 2.415 pacijenata, od kojih 77 na respiratorima.

 

Od početka epidemije ukupno je testirano 1,412.855 uzoraka i registrirano 60.635 slučajeva zaraze, preminulo je 880 oboljelih, a stopa smrtnosti je 1,45 posto.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI