VIDEO/ DR. HOŠIĆ, PULMOLOG OTVORENO PROGOVORIO

U decembru sam imao korona-bolesnike! Nemamo specijaliste... Put pacijenta je izmišljen da bi neko nekoga zatvorio i više naplatio!

Hronika 08.11.20, 09:06h

U decembru sam imao korona-bolesnike! Nemamo specijaliste... Put pacijenta je izmišljen da bi neko nekoga zatvorio i više naplatio!
Dr. Mujo Hošić, bh. pulmolog, u Centralnom dnevniku Face TV-a otvoreno je govorio o stanju zdravstva u BiH, posebno u Kantonu Sarajevo, te zašto smo ovako nespremno dočekali pandemiju korona virusa, sa prekomplikovanim sistemom pogubnim po pacijente...

 

 

 

Nama u Domovima zdravlja  bi trebalo 30 dežurnih ljekara da bi odgovarali na sve pozive građana! Ovo je virusna infekcija za koju nema lijeka! Prebrzo se razvija bolest! Onome kome je sudbina da završi na respiratoru, to mu je sudbina. Korona je pokazala da smo za 15 godina mogli iškolovati tri generacije specijalista, nije bilo političke volje, ali to nije politika nego politikanstvo!


Korona je pokazala u kakvom smo stanju! U decembru prošle godine imao sam pacijente s tipičnim slikama koronavirusa! Tada su se pojavile te atipične pneumonije! Virusi su stariji od ljudi! Koronavirusi su se istraživali od 1930., prvi su se manifestovali slabim simptomima, onda se desila 2003. smrtnost koja je bila do 10%!


Pregledao sam osam hiljada snimaka pluća prethodnih mjeseci, virus postoji! Nespremno ga dočekujemo, govorio sam, ismijavali su me! Ovo je tipična virusna infekcija, a možemo imati pojavu prehlade sa sličnim simptomima, ali uzrokovane bakterijama! Virus oslabi organizam a napadaju  bakterije, tada nastaje superinfekcija i tada je obavezna upotreba antibiotika! Najgore je što se može desiti da ćemo razviti sojeve bakterija koje su otporne na antibiotike, a ovo će se nastaviti!


Samo sedam pulmologa radi u Kantonu Sarajevo trenutno! Da bismo prekinuli pandemiju, moramo prekinuti lanac od pet karika! Put pacijenta je izmišljena kategorija koja ne postoji nigdje drugo osim u Kantonu Sarajevo! Put pacijenta bi trebao biti da ljekar opšte medicine šalje na slikanje specijalisti, onda on šalje u KCUS, a ne u Opću bolnicu! Ako poštujemo medicinsku doktrinu, put pacijenta se zna! Nivoi su izmišljeni kako bi neko nekoga zatvorio i kako bi neko više naplatio! Postoje dvije bolnice i animozitet pojedinaca koji misli da sve mogu! Sistem pred kolapsom! Neke ljude treba pomesti s funkcija!


Više od 60% ljudi u Evropi koji budu stavljeni na respirator ne prežive! Može se dobiti upala pluća bez temperature! Korona ima 178 znakova! Ne postoji nijedna bolest čiji simptom nisu prikačili Koroni! Prepoznajem sarajevska pluća i bilo koja druga, jer smo u top tri zagađena grada u Evropi! Pluća se ne mogu očistiti, ali se mogu sačuvati bijegom u prirodu, usporiti uništavanje! Imunitet krda bez vakcine je presudan!

 

Ovo je dio razgovora dr. Muje Hošića, bh. pulmologa, u Centralnom dnevniku Face TV-a, koji je otvoreno progovorio o stanju zdravstva u BiH, posebno u Kantonu Sarajevo, te zašto smo ovako nespremno dočekali pandemiju korona virusa, sa prekomplikovanim sistemom pogubnim po pacijente... Pogledajte video!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)  

BLIN
KOMENTARI