Video/ Neočekivana posjeta

Kandidatkinje 'Četvorke' posjetile Koldžu i vratile mu ruksak, brašno, ulje i 50 KM: Nemojte poklanjati ako nije iz vašeg džepa

Front 07.11.20, 13:48h

Kandidatkinje 'Četvorke' posjetile Koldžu i vratile mu ruksak, brašno, ulje i 50 KM: Nemojte poklanjati ako nije iz vašeg džepa
Na kraju, u rukasku je evo i 50 konvertibilnih maraka koje ste dali kao dodatak na penziju

 

Dio kandidatkinja “Četvorke” (NiP, SDP, NLB i NS) posjetio je jučer Općinu Novo Sarajevo kako bi načelniku Nedžadu Koldži uručile oproštajno pismo i prigodan poklon, piše Pressmedia.ba.

 

“Obzirom da vam je 01.11.2020. bio posledni dan dugogodišnjeg vladanja opštinom Novo Sarajevo, koristimo priliku da Vam dostavimo nekoliko prigodnih poklona kako bi obilježili jedan ovakav istorijski trenutak za sve stanovnike naše opštine”, napisale su u oproštajnom pismu.

 

“Koliko god da ste se trudili ovih dana da kroz medije koje debelo plaćate iz opštinskog budžeta, prezentirate svilu i kadifu svoje vladavine, iza Vas će ostati sivilo i tuga kakvu je rijetko ko mogao da zamisli na početku Vašeg mandata.

 

Odlučili smo da Vam pripremimo skromni poklon, kao znak i kao podsjetnik za sve što ste uradili za nas u prethodnom periodu, nadajući se da ćete i Vi uvažiti naše zalaganje i na narednim izborima prepoznati prave vrijednosti, jer JAKI MI, JAKA OPŠTINA i sl…

 

Šaljemo Vam (vraćamo) ruksak koji možete dati nekom djetetu iz Novog Sarajeva koje je u potrebi, obzirom da ih je na stotine ostalo bez istih. Niste vodili računa kome i kako poklanjate ruksake, pa su neka djeca koja imaju mogućnosti dobila ono što su već imala, dok su ona u potrebi ostala bez njega. Uspjeli ste i početak školske godine da “pomjerite” za oktobar i uradite podjelu ruksaka u oktobru, jer niste očekivali da će izbori biti pomjereni za novembar. Predaleko, zar ne? Inače Ste dijelili u septembru.

 

Kad smo kod djece, šaljemo Vam (vraćamo) paketić/slatkiše koje ste im podijelili prije mjesec dana. Iskoristili ste djecu i nas roditelje na bizaran i opasan način. Ova hrana je zabranjena u školskim menzama, a na kraju je i prijetnja za djecu sa posebnim oboljenjima. Svjesno ili ne, u ruke naše djece ste predali namirnice koje im mogu ugroziti život.

 

Nadalje, šaljemo Vam (vraćamo) brašno i ulje od naše nane. Hvala Bogu dobro je, ali ne može da ustane i pripremi sebi nešto za jesti. Možda bi i mogla da se o njoj brine opštinska administracija i možda nekim slučajem obezbijedi fizio-terapeutske tretmane ili podršku tokom oporavka nakon operacije. Zamolila Vas je da ovo date nekom drugom, ona svakako neće moći u nedjelju da izađe na izbore, jer ne može da se kreće.

 

Na kraju, u rukasku je evo i 50 konvertibilnih maraka koje ste dali kao dodatak na penziju. Ovo kaže nana, ide lično i OD SRCA, za Vas kada uskoro odete u penziju.  Veli nana da joj ne treba, da ne može da pokrije ni pola godine članarinu u udruženju i u Centru za zdravo starenje, a kamo li da plati TAXI do ambulante koja joj je udaljena kilometrima od kuće, dok ambulante u naselju zjape prazne. Još nana napominje, da ima mnogo prijateljica penzionerki koje nikada nisu dobile ni 1KM od Vas, dok neki penzioneri vazda dobijaju.

 

Na kraju, najiskrenije se zahvaljujemo što ste nam sve gore navedeno Vi davali i poklanjali, ali Vas molimo da to više nikada ne činite, ako to nećete činiti iz svog džepa i na svoj račun.

 

Možda su izbori i političke funkcije na prodaju, ali dostojanstvo nas, naših starijih roditelja i djece nisu.

 

Želimo Vam zdravlje i dug život” zaključile su kandidatkinje.

 

Evo kako je izgledao susret sa načelnikom Nedžadom Koldžom:

 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI