Selektor rukometne reprezentacije BiH po povratku u Sarajevo

Šuman se nada pobjedi protiv reprezentacije Austrije: 'Utakmicu s Njemačkom moramo zaboraviti'

Sport 06.11.20, 18:42h

Šuman se nada pobjedi protiv reprezentacije Austrije: 'Utakmicu s Njemačkom moramo zaboraviti'
Šuman je istakao da će analizirati utakmicu između Austrije i Estonije kako bi pripremili najbolju taktiku za susret s njima

 

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman izjavio je danas po povratku u Sarajevu iz Njemačke da se nada pobjedi u utakmici protiv reprezentacije Austrije u nedjelju.

 

Poručio je da utakmicu s Njemačkom moramo zaboraviti, a reprezentacija će to učiniti započinjanjem priprema za predstojeću utakmicu s Austrijom.

 

- Utakmica protiv Austrije ima toliki značaj da nosi možda i 70 posto ukupne odluke o tome da li ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo 2022 - rekao je Šuman.

 

Dodao je da je utakmica protiv Njemačke bila vrlo teška za sedmoricu igrača koji su podnijeli najveći teret, dok će za nove igrače sigurno biti organizovan trening.

 

Šuman je istakao da će analizirati utakmicu između Austrije i Estonije kako bi pripremili najbolju taktiku za susret s njima.

 

Reprezentativac Nikola Prce naveo je da je ekipa iscrpljena poslije utakmice s Njemačkom, ali da se s dolaskom nekoliko novih igrača imaju čemu nadati u utakmici protiv Austrije.

 

- I njima fali četiri do pet bitnih igrača i mislim da možemo s njima igrati, i iako su oni favoriti na papiru mi idemo na pobjedu - rekao je Prce.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI