Tuga nakon smrti Dragana Jovičića

Dan žalosti za Kamerni teatar 55: Ostale su stope velikana u koje više niko neće moći stati

Kultura 06.11.20, 11:01h

Dan žalosti za Kamerni teatar 55: Ostale su stope velikana u koje više niko neće moći stati
Sa neizmjernom tugom i nevjericom primili smo vijest da je naš Gagi, naš Dragan Jovičić, preminuo. Otišao je Prijatelj, Čovjek, Učitelj, Glumac. Prvak

 

Velikan bosanskohercegovačke glumačke scene Dragan Jovičić preminuo je noćas u izolatoriju Klinike za plućne bolesnike "Podhrastovi" u Sarajevu, a iz Kamernog gteatra 55 njegove matične kuće ne kriju nevjericu i tugu zbog te informacije.

 

- Sa neizmjernom tugom i nevjericom primili smo vijest da je naš Gagi, naš Dragan Jovičić, preminuo. Otišao je Prijatelj, Čovjek, Učitelj, Glumac. Prvak. Ostavio je neizbrisiv i neporeciv trag, kako u svom Kamernom, u kojem je proveo najveći dio svoje glumačke karijere, tako i na scenama svih naših teatara. Ostale su stope velikana u koje više niko neće moći stati. Ostali smo mi, na pustoj sceni, obesmišljeni i neizrecivo shrvani, da mu uputimo posljednji pozdrav. Da ga pozovemo na bis. Da se pozdravimo - navodi se u saopćenju Kamernog tetra 55, u izjavi koju potpisuju direktor tog tetara Emir Hadžihafizbegović i uposlenici.

 

Iz te teatarske kuće navode da je danas dan žalosti za Kamerni teatar 55.

 

- Danas su zavjese spuštene - istaknuli su. 

 

Detalje o komemoraciji za Dragana Jovičića će biti naknadno objavljeni kako bi mogli organizirati i ispoštovati sve mjere i preporuke nadležnih institucija.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI