SDP odgovara SDA i premijeru FBiH

Oprosti Fadile, ne moraš znati da su partizani bili antifašisti, ali bi morao znati da je BiH nastala puno prije Dejtona!

Front 05.11.20, 11:13h

Oprosti Fadile, ne moraš znati da su partizani bili antifašisti, ali bi morao znati da je BiH nastala puno prije Dejtona!
Ovaj stav dolazi samo dan nakon izjave predsjednika KO SDA Sarajevo i kandidata SDA-DF-a za načelnika Ilidže, Fikreta Prevljaka, u kojoj javno na predizbornom skupu prijeti onima koji zagovaraju građansku državu, podsjećaju iz SDP-a

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine traži od SDA i Fadila Novalića da pojasne stav premijera FBiH izrečen u televizijskom programu da je Bosna i Hercegovina nastala u Dejtonu.

 

- Oprosti Fadile, ne moraš znati da su partizani bili antifašisti, ali bi ipak morao znati da je Bosna i Hercegovina nastala puno prije Dejtona. Ovakvo skandalozno falsifikovanje činjenica i historije, koje još možemo čuti samo od SDA-ovih koalicionih partnera iz SNSD-a, predstavlja najdirektniji čin podrivanja suvereniteta i historijskog kontinuiteta Bosne i Hercegovine.

 

Ovaj stav dolazi samo dan nakon izjave predsjednika KO SDA Sarajevo i kandidata SDA-DF-a za načelnika Ilidže, Fikreta Prevljaka, u kojoj javno na predizbornom skupu prijeti onima koji zagovaraju građansku državu. Ponavljamo da je uvođenje građanskog modela ustavna i međunarodna obaveza, koja vodi do pune integracije države i svih elemenata društva.

 

SDA-ovo sve otvorenije pristajanje uz politiku SNSD-a i HDZ-a, uključujući potpisanu saglasnost SDA u Mostarskom sporazumu za uvođenje rasističkog modela tzv. 'legitimnih predstavnika', ne ostavlja prostor ni za kakve dileme. SDA se jasno, javno svrstava uz zagovaratelje podjele države, a Novalićeva izjava da je Bosna i Hercegovina nastala u Dejtonu samo je još jedan čin u kontinuitetu sramotne izdaje Bosne i Hercegovine i njenih građana. SDP BiH naglašava da ćemo se energično, svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti provedbi plana SDA, SNSD-a, HDZ-a i njihovih satelita o podjeli države - saopćeno je iz SDP-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI