potvrdila aida pilav

Svi članovi Kriznog štaba KS zatražili razrješenje: Evo ko je sve potpisao dopis

Hronika 04.11.20, 12:20h

Svi članovi Kriznog štaba KS zatražili razrješenje: Evo ko je sve potpisao dopis
Molimo vas da odmah pristupite razrješenju aktuelnog sastava Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i imenovanju novog sastava u skladu sa zaključkom Skupštine Kantona Sarajevo - navodi se u dopisu

 

Krizni štab Kantona Sarajevo uputio je pismo Vladi KS i ministarstvu zdravstva, u kojem traži da hitno bude razriješen te da se odmah imenuje novi štab, potvrdila je za N1 Aida Pilav, predsjednica štaba.

 

"Uvažavajući činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 3.10.2020. godine zaključkom obavezala Vladu Kantona Sarajevo da formira novi sastav Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, koji treba da bude imenovan isključivo od sedam članova i to obavezno od jednog epidemiologa koji će biti na čelu štaba, infektologa, genetičara i pulmologa, te ostala tri člana, molimo vas da odmah pristupite razrješenju aktuelnog sastava Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i imenovanju novog sastava u skladu sa zaključkom Skupštine Kantona Sarajevo.

 

U skladu sa tim, uvažavajući aktuelnu situaciju i činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo nedvojbeno naložila eksplicitno Vladi Kantona Sarajevo sastav Kriznog štaba, kao i broj članova, aktuelni Krizni štab smatra da je imenovanje potrebno izvršiti bez odlaganja kako bi zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo funkcionisao nesmetano u trenutnoj epidemiološkoj situaciji", stoji u pismu.

 

Pismo su potpisali prof. dr. sc. med. Aida Pilav, predsjednica, doc. dr. sc. med. Rusmir Baljić, član, prim. dr. Amra Junuzović-Kaljić, članica, dr. Anisa Bajramović, članica, mr. sc. med. dr. Adem Zalihić, član, Azra Đozo, dipl. žurnalista, članica, dr. Kemal Beganović, DVM, član, Izet Smajić, dipl.sanit. ing., član, Alen Katović, dipl. pravnik, član, Jasmin Terović, prof. sigurnosti, član, prim. dr. Muhamed Ahmić i mr. sc. Džafer Hrvat, magistar sigurnosti, član.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI