VIDEO/ Damira Marjanovića uhvatila huja

Rezultati PCR testa čekaju se po šest dana, a na UNSA imamo fenomenalne laboratorije kojim nije dozvoljen rad!

Front 04.11.20, 11:27h

Rezultati PCR testa čekaju se po šest dana, a na UNSA imamo fenomenalne laboratorije kojim nije dozvoljen rad!
Kada bolje razmislim i nije loše da me huja ponekada uhvati! Možda nekome konačno dođe "u glavu", poručio je Marjanović

 

Prof. dr. Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, objavio je post na Facebooku koji prenosimo u cjelosti.

 

- Ne volim kada me huja uhvati! Gubim nit, poskakujem, previše gestikuliram, svašta kažem... No, kada mjesecima "trubiš" o problemu, kada mjesecima upozoravaš da ćemo imati problem a da je rješenje tako jednostavno, onda je jako teško kontrolirati se! Da skratim - građani čekaju nalaze PCR-a i po šest dana (šest prebitnih dana za potencijalni razvoj bolesti) zato što imaju nesposobne ljude na različitim pozicijama! Iako u državnom vlasništvu, u sastavu Univerziteta u Sarajevu, imamo fenomenalne laboratorije i još bolje djevojke i momke koje rade u njima, koji znaju i žele da rade svoj posao - zbog lijenosti pojedinaca, zbog njihove nesposobnosti i njihove konstantne želje de se ne miješaju u svoj posao, a da u medijima ispadaju što pametniji, tim laboratorijima se ne dozvoljava da rade ono u čemu su najbolji, i to ne samo u BiH, nego u regionu.

 

Da pojasnim, da bi se ovim institucijama administrativno dozvolilo da sprovode GENETIČKE testove u detekciji prisustva "korona virusa", po federalnim “mudracima”, moraju da ispune uvjete pravilnika KOJI NIJEDNOM RIJEČJU NE SPOMINJE GENETIČKA TESTIRANJA, niti regulira metodu GENETIČKE ANALIZE prisustva ovog, ili bilo kojeg drugog virusa!

 

Da odmah razjasnim, ne mislim da je korupcija u pitanju nego samo ogromno neznanje i to neznanje "federalaca" o tome šta podrazumijeva jedno obično genetičko testiranje i neznanja "kantonalaca" šta imaju u svojoj kući i kako to iskoristiti u korist svih građana. NIje sramota ne znati, ali jeste sramota ne pitati, a još veća sramota ne poslušati kada ti ljudi koji znaju, već mjesecima to pokušavaju objasniti. Dakle, kada bi ove institucije radile punim kapacitetima, rezultati testova bi bili gotovi u roku 24 sata! Eto tako! Kada bolje razmislim i nije loše da me huja ponekada uhvati! Možda nekome konačno dođe “u glavu”!

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI