zastupnici se nisu stigli ni izjasniti

Čelik prekinuo sjednicu i spriječio većinu da danas odredi datum kada će biti smijenjena Vlada KS

Front 03.11.20, 19:47h

Čelik prekinuo sjednicu i spriječio većinu da danas odredi datum kada će biti smijenjena Vlada KS
Još u toku same sjednice mogle su se čuti spekulacije kako će SDA pokušati opstruirati sjednicu


Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA) naprasno je prekinuo sjednicu Skupštine KS i na taj način onemogućio da se utvrdi datum kada će biti izglasano nepovjerenje Vladi KS, piše PRESS.

 

Još u toku same sjednice mogle su se čuti spekulacije kako će SDA pokušati opstruirati sjednicu. Ove spekulacije pokazale su se tačnim s obzirom na to da je Čelik iznenada odlučio da prekine sjednicu prije nego su zastupnici i dobili priliku da se izjasne o tački koja se odnosi na smjenu Vlade KS.

 

Zastupnik Aljoša Čampara ranije je na TVSA izjavio kako SDA svojim opstrukcijama neće postići ništa jer će Vlada Kantona Sarajevo biti smijenjena nakon lokalnih izbora koji će biti održani 15. novembra 2020. godine.

 

SDA još od najave izglasavanja nepovjeranja Vladi KS pokušava opstruirati smjenu Vlade KS. Prvo su to pokušali učiniti naglim zakazivanjem sjednice u Domu mladih računajući kako na sjednicu neće moći doći zastupnici Četvorke koji se nalaze u izolaciji.

 

Nakon što su pritisnuti činjenicama i bojktom zasjedanja u Domu mladih, Čelik i ostali zastupnici SDA pristali su na online sjednicu koja je održana danas. Ipak, ni online sjednica očito nije ostala pošteđena SDA-ovih pokušaja da se bar još nekoliko dana duže zadrže na pozicijama u Kantonu Sarajevu.

(PRESS, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI