Drljević otkrio sve o burnoj sjednici Kriznog štaba KS

'To što su mi izgovorili ni pas s maslom ne bi pojeo! Sve vrijeme su radili telefoni sa KCUS-om, sve se dirigira sa jedne tačke'

Front 02.11.20, 17:12h

'To što su mi izgovorili ni pas s maslom ne bi pojeo! Sve vrijeme su radili telefoni sa KCUS-om, sve se dirigira sa jedne tačke'
Žele da se svi pacijenti koji imaju lakšu i srednje tešku sliku budu smješteni u Opću bolnicu. To je većina pacijenata. To je na 1.500 pacijenata oko 400 ljudi. Gdje ćemo mi njih smjestiti, pita se dr. Drljević

 

Sjednica Kriznog štaba Kantona Sarajevo održana je u mučnoj atmosferi i uz uvrede i brojne optužbe na račun dr. Ednana Drljevića, infektologa Opće bolnice koji je zadužen za covid program.

 

Na sjednici se razmatrao broj pacijenata s covidom i gdje će biti smješteni. Na toj temi krenula je bučna rasprava.

 

Dr. Drljević je za Raport.ba opisao šta se desilo.

 

“To je klasika. Ne mogu meni prodavati te priče. Optužili su me da nisam humanista, da ću ja biti kriv ako ljudi budu umirali… Žele da se svi pacijenti koji imaju lakšu i srednje tešku sliku budu smješteni u Opću bolnicu. To je većina pacijenata. To je na 1.500 pacijenata oko 400 ljudi. Gdje ćemo mi njih smjestiti? Samo je četiri posto s teškim simptomima. To znači da će KCUS biti poluprazan. Opću žele da zatrpaju, da se ništa drugo ne radi i da kad ovo prođe stave ključ u bravu. Žele zatvoriti Opću bolnicu”, kaže Drljević za Raport.

 

Ističe kako on taj plan prozreo i da ne može da šuti.

 

“Ja sam to odmah skontao i ne mogu meni prosipati te priče o tome koliko su zabrinuti. Njima je samo cilj da se zatrpa Opća bolnica i da se KCUS oslobodi. Pored svih tih uvreda ja sam uspio izvući dogovor da kada se dođe do brojke od 97 covid-pacijenata u Općoj ponovo sjednemo i vidimo šta dalje”, navodi Drljević.

 

“Sve vrijeme su radili telefoni sa KCUS-om. Pita se dokle smo, šta smo, kako smo…Sve se dirigira sa te jedne tačke. To šta su meni izgovorili ni pas s maslom ne bi pojeo”, zaključuje Drljević.

 

“Ne znam što meni ovo treba. Ipak, ne mogu, nemam obraza, stid bi me bilo djece da ne pomažem kao infektolog u ovom vremenu. Opće bolnica je kantonalna bolnica. KCUS-u treba sasjeći taj dotok novca. Treba da im se plaća po usluzi. Opća neka preuzima sve u kantonu i KCUS-u samo plaća uslugu. Pa neka se onda foliraju kome hoće”, navodi Drljević za Raport.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI