DEPO PORTAL U POSJEDU DOKUMENTA

'Zahtijevam ODMAH da...': Sebija Izetbegović i njen tim naređuju Novaliću, Nenadiću, ministru Mandiću, kriznim štabovima...

Front 30.10.20, 21:56h

'Zahtijevam ODMAH da...': Sebija Izetbegović i njen tim naređuju Novaliću, Nenadiću, ministru Mandiću, kriznim štabovima...
I kako će na ovo reagirati premijeri Novalić i Nenadić, mnistar Mandić, krizni štabovi, ali i uprava Opće bolnice?!

 

 

DEPO Portal je u posjedu dokumenta kojeg je večeras Krizni štab KCUS-a poslao federalnom premijeru Fadilu Novaliću, federalnom mininstru zdravstva Vjekoslavu Mandiću, premijeru KS Mariju Nenadiću, te Ministarstvu zdravlja KS, Kriznom štabu KS i Federacije BiH, u kojem se, povodom krizne situacije u Sarajevu sa širenjem epidemijem korona virusa, traže nove mjere.


Međutim, dopis je u najmanju roku čudno intoniran, jer u njemu uprava KCUS-a ne predlaže rješenja, nego praktično NAREĐUJE gore navednim nosiocima najviših političkih funkcija u Federaciji BiH i Kantonu Sarajevo šta da dalje rade.


Tako se u dopisu kaže:


„Na sastanku Kriznog štaba, održanom 30.10.2020. godine, donijeli smo sljedeće zaključke, koji zahtijevaju implementaciju ODMAH!

1. U Kantonu Sarajevo otvoriti ODMAH COVID bolnicu u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš.“ 


Dalje u dopisu se traže dodatne mjere trijaže COVID bolesnih na nivou primarne zaštite, te da se obezbijedi 24-satna opservacija bolesnih po težini bolesti, na osnovu čega bi se procjenjivalo gdje bolesni idu – Opća bolnica ili Podhrastovi.
U tekstu se opisuje i dramatična situacija sa drastičnim povećanjem broja zaraženih i bolesnih u KCUS-u.


Pogledajte cijeli dokument OVDJE.


Očito je da situacija u Sarajevu izmiče kontroli, te da je potrebna konsolidacija zdravstvenog sistema kako sami građani ne bi ispaštali zbog ove situacije.


Međutim, imajući razumijevanje za svu težinu situacije, očito je iz sadržaja, ali i načina kako je dopis napisan –  Sebija Izetbegović i njen tim ovim praktično pokušavaju preuzeti komandnu odgovornost za daljnji razvoj situacije u Kantonu Sarajevo.  


I kako će na ovo reagirati premijeri Novalić i Nenadić, ministar Mandić, krizni štabovi, ali i uprava Opće bolnice?!

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI