Oparili se u pandemiji

Dok se svijet 'raspada', Jeff Bezos zadovoljno trlja ruke: Profit Amazona porastao čak za 197 posto!

Biznis Klub 30.10.20, 09:56h

Dok se svijet 'raspada', Jeff Bezos zadovoljno trlja ruke: Profit Amazona porastao čak za 197 posto!
Rezultati su nadmašili procjene analitičara sa Wall Streeta, a ne uključuju Amazonov događaj Prime Day koji je održan 13. i 14. oktobra ove godine nakon što je odgođen preko ljeta zbog pandemije

 

Amazonova prodaja i profit porasli su u posljednjem kvartalu kad su se kupci okrenuli internetskom gigantu za dostavljanje robe u njihove domove, u vrijeme pandemije.

 

Amazon je u četvrtak objavio da je tokom tri mjeseca koja su završila 30. septembra njegova prodaja porasla za 37 posto u odnosu na isti period prošle godine, na 96,1 milijardu dolara, a profit je porastao 197 posto, na 6,3 milijarde dolara.

 

Rezultati su nadmašili procjene analitičara sa Wall Streeta, a ne uključuju Amazonov događaj Prime Day koji je održan 13. i 14. oktobra ove godine nakon što je odgođen preko ljeta zbog pandemije.

 

Prodaja u internetskim trgovinama, koje uključuju proizvode poput Alexa i predmete koje Amazon prodaje direktno kupcima na svojoj web stranici, porasla je u prošlom kvartalu za 38 posto. Amazonova prodaja od nezavisnih prodavača koji nude proizvode na njihovoj web lokaciji porasla je za 55 posto, javlja CNN.

 

(FENA/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI