Rijaset IZ u BiH povodom novog napada u Francuskoj

'Zatečeni smo zločinom nad nedužnim ljudima, ali sa zgražanjem osuđujemo i poigravanje s osjećajima muslimana'

Hronika 30.10.20, 07:52h

'Zatečeni smo zločinom nad nedužnim ljudima, ali sa zgražanjem osuđujemo i poigravanje s osjećajima muslimana'
Pozivamo sve muslimane da se suzdrže od svega što bi druge moglo povrijediti, nanijeti im bol, ili što bi moglo sadržavati bilo kakvu nasilnost i agresivnost, ali i da, na dostojanstven način, dignu svoj glas protiv onih koji vrijeđaju njihova najdublja osjećanja atakujući na čast njihovog voljenog Poslanika, kaže se u saopćenju

Agencija MINA prenosi saopćenje Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom opetovanog terorističkog napada u Francuskoj.

 

U saopćenju se navodi:

 

"Zatečeni smo viješću da je danas (juče, op. prir), u danu u kome muslimani širom svijeta obilježavaju rođendan Poslanika Muhammeda, a.s., počinjen zločin nad nedužnim ljudima u Francuskoj. To se nije smjelo dogoditi, bez obzira na povod, budući da islam svaki vid nasilja i nepravde najoštrije osuđuje.

 

Ali, sa istim zgražanjem osuđujemo i bezumno poigravanje s osjećajima muslimana širom svijeta. Nadamo se da će to konačno prestati činiti, i na taj način među narodima i pripadnicima različitih religija širiti mržnju i netrpeljivost.

 

Pozivamo sve muslimane da se suzdrže od svega što bi druge moglo povrijediti, nanijeti im bol, ili što bi moglo sadržavati bilo kakvu nasilnost i agresivnost, ali i da, na dostojanstven način, dignu svoj glas protiv onih koji vrijeđaju njihova najdublja osjećanja atakujući na čast njihovog voljenog Poslanika“, kaže se u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI