Odgovorio i na prozivke da treba izaći na teren

Mandić: Možemo očekivati lockdown ako se nastavimo ovako ponašati, sve ćemo zaključati

Front 29.10.20, 16:54h

Mandić: Možemo očekivati lockdown ako se nastavimo ovako ponašati, sve ćemo zaključati
Ne razumijem šta bi trebao ministar, možda da broji krevete. Oni možda hoće visokog predstavnika. Neka se profesori dogovore i neka se ne prepucavaju preko leđa građana. Ja sam ozbiljan čovjek i odgovorno i ozbiljno radim svoj posao, rekao je Mandić

 

U našoj zemlji broj zaraženih od koronavirusa iz dana u dan je sve veći. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata je prijavljeno 2896 uzoraka, od kojih je 1219 pozitivno na SARS-CoV-2.

 

Da je situacija vrlo ozbiljna potvrdio je za Oslobođenje i federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić koji je kazao da nam "ne slijedi lijep scenario".

 

- Građani moraju da shvate da je situacija vrlo ozbiljna. Uporno ponavljamo da se ne smiju organizirati skupovi, da se mora držati distanca. Međutim, bojim se da građani uopšte ne shvataju ozbiljnost situacije i da se ne pridržavaju mjera. Iz tog razloga broj zaraženih koronavirus je sve veći, istakao je Mandić za Oslobođenje.

 

Kako kaže, prema svemu sudeći, u narednom periodu možemo očekivati lockdown.

 

- Slijedi nam policijski sat, zaključavanje svih kafića i restorana ukoliko se ovako nastavimo ponašati. Samo zamislite da jedan dan imamo više od hiljadu oboljelih, kazao je Mandić.

 

S druge strane infektolog Ednan Drljević i doktor Dragan Stevanović su danas pozvali ministra Mandića da izađe na teren i vidi situaciju. Mandić je na ove prozivke oštro odgovorio.

 

- Ne razumijem šta bi trebao ministar, možda da broji krevete. Oni možda hoće visokog predstavnika. Neka se profesori dogovore i neka se ne prepucavaju preko leđa građana. Ja sam ozbiljan čovjek i odgovorno i ozbiljno radim svoj posao, istakao je Mandić. 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI