U 61. godini

Iznenada umrla sestra Gorana Bregovića: S njom je odrastao u Sarajevu

Hronika 28.10.20, 08:32h

Iznenada umrla sestra Gorana Bregovića: S njom je odrastao u Sarajevu
Dajana Bregović – Marić mlađa je sestra vođe Bijelog dugmeta i tvorca „Orkestra za vjenčanja i sprovode“ Gorana Bregovića

 

U Splitu je u 61. godini umrla Dajana Bregović-Marić, sestra popularnog sarajevskog muzičara Gorana Bregovića (70), s kojom je on, inače, odrastao u Sarajevu, piše magazin Azra. Brega je rođen 1950. godine u glavnom gradu BiH. Otac Franjo Bregović koji je rodom iz Hrvatskog zagorja, i majka Borka Perišić dok su bili u braku stekli su sinove Gorana i Predraga te kćerku Dajanu.

 

-U dubokoj boli javljamo da nas je iznenada napustila gospođa Dajana Bregović – Marić. Zbog velike tuge obavljen je tihi sprovod u krugu uže obitelji na groblju Lovrinac – stoji u čitulji na stranici Osmrtrnice.hr.

 

dajana-bregovic-maric


Tužno sjećanje od članova porodice Dajane Bregović-Marić objavljeno je i u „Slobodnoj Dalmaciji“, gdje je također navedeno da je „zbog velike tuge obavljen tihi sprovod u krugu uže obitelji”, a među ožalošćenima su pobnrojani suprug Vele, djeca Lenko, Ornela, Dejan, Jelena, Glorija i Alen, te braća Goran i Predrag i unuci Ivan, Dejan, Noa i Kiara.

 

-Dajana Bregović – Marić mlađa je sestra vođe Bijelog dugmeta i tvorca „Orkestra za vjenčanja i sprovode“ Gorana Bregovića. Goran je s njom proveo mladalačke dane jer su njegovi roditelji Franjo i Borka bili rastavljeni pa je malo živio s mamom u Sarajevu, a malo s ocem u Splitu gdje je njegov sada već pokojni otac Franjo službovao u ondašnjoj JNA i zasnovao novu porodicu – objavio je portal Imperijal.net.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI