komentarisao i naredne izbore u bih

Fahrudin Radončić odgonetnuo: Hoće li SBB dići ruke za smjenu Vlade KS?

Front 26.10.20, 19:21h

Fahrudin Radončić odgonetnuo: Hoće li SBB dići ruke za smjenu Vlade KS?
Poručio je nadležnima da "Sarajevo nije centar svijeta" što se tiče borbe protiv ovog virusa, te da se tako to i tretira

 

Fahrudin Radončić, lider SBB-a, za N1 je rekao kako je sudbina bošnjačkih političara da bježe od onoga što se nameće, ili Erdoganovog sindroma, kako je to nazvao. Poručio je kako SBB-ovi zastupnici neće dizati ruke za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, ali je pojasnio da će i nadolazeći lokalni izbori biti "pokradeni", te da SBB ima način na koji će se odnositi spram toga.

 

Radončić je za N1 istakao da kada je on bio ministar sigurnosti i predsjednik Koordinacijskog tijela - radilo se u daleko težim uslovima, jer se nije znalo šta je COVID-19, te da je tada bilo mnogo manje mrtvih i mnogo manje slučajeva zaraze.

 

Poručio je nadležnima da "Sarajevo nije centar svijeta" što se tiče borbe protiv ovog virusa, te da se tako to i tretira.

 

"Svako treba preuzeti svoj dio odgovornosti, i KCUS i Opća bolnica", kazao je, rekavši da se KCUS ne bavi koronom i da su uništena tri izolatorija - što potvrđuje brojne dubioze u zdravstvu.


"Nema ministra zdravstva, nije dobro što ga nema. Zdravstvom ne upravlja ministar zdravstva nego gospođa Izetbegović. Hajmo stvari sistematizirati. Nema ping-ponga, pandemija nas tjera da se objedinimo i da se prestane igra Opća bolnica, KCUS, Dom zdravlja, nego da se hoda prema pacijentu", izjavio je Radončić.

 

Radončić je kazao kako SBB neće dići ruku za smjenu aktuelne vlade Kantona Sarajevo, za koju je konstatovao da je mnogo bolja od prethodne Fortine, s tim što aktuelna Vlada KS nema dobar marketing i PR.

 

"Nije korektno da rušimo zajedničkog premijera. Imat će većinu, ali pitanje je hoće li neki poslanik napustiti tu koaliciju. Mi smo napustili koaliciju jer je neko dao 600.000 KM, neko htio da nabavlja helikoptere. SBB nije interesant da ulazi u novu vladu. Ja sam rekao, neka ova Vlada radi u punom kapacitetu dok je ne oborite, nećemo krasti pečate", izjavio je gost N1.

 

Radončić je rekao da razgovara sa SDP-om, o strateškim stvarima, a istakao je da rade na tome da "ova zemlja nakon 30 godina jedne vlasti dobije kičmu gdje ćemo okupiti sve".

 

Pomenuo je kako je dva puta bio u koaliciji sa SDA, a da je na državni nivo SDA sa SBB ušao na molbu da se se pomogne državi.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI